Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Inese
Studiju gads
5. kurss
Valsts
Ungārija
Studiju programma
Medicīna
Mobilitātes veids
Studijas
Mobilitātes periods
-

Kā notika studiju plāna sagatavošana?

Šo procesu atvieglo dream-agreement.eu, kur var izveidot sev vēlamo studiju līgumu ar nepieciešamajiem studiju kursiem, kā arī veikt izmaiņas mobilitātes laikā, ja nu tomēr kāds no studiju kursiem uzņemošajā universitātē nav pieejams. Lai sastādītu studiju līgumu nepieciešama nosūtošās un uzņemošās universitātes studiju programma un kursu apraksti. Pēc patstāvīgas vēlamo kursu izpētes un līguma sagatavošanas, tas tiek nosūtīts apstiprināšanai uz abām iesaistītajām universitātēm. Jau esot Debrecenas universitātē varēju izveidot individuālu grafiku nodarbību apmeklēšanai dažādās angļu valodas plūsmas grupās. 

Kā tiek organizēts mācību process? Apraksti atšķirīgo mācību procesā!

Viena semestra ietvaros ir 10 studiju nedēļas, 4 prakses nedēļas un 7-8 nedēļas gara eksāmenu sesija. Atkarībā no studiju kursa apjoma, tas tiek organizēts 5 vai visu 10 studiju nedēļu garumā. Katram priekšmetam nodarbības un lekcijas notiek 1 reizi nedēļā, atsevišķiem priekšmetiem ir papildus semināri un obligātās lekcijas. Pēc studiju kursu apguves seko prakses un tās ir iespējams veikt vairākās slimnīcās Ungārijā, kā arī ārpus tās, kas ir atbalsts internacionālajiem studentiem, lai viņi varētu daļu studiju laika pavadīt savā izcelsmes valstī vai pieredzēt medicīnas praksi citā valstī. Eksāmeni tiek organizēti vai nu kā datorizēti daudzizvēļu atbildes testi vai mutiski ar teorētisko un praktisko daļu.

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

Debrecenas universitātei ir plašs, moderns dienesta viesnīcu komplekss tās teritorijā, kas ļauj izvēlēties dažāda līmeņa ērtības par pieņemamām cenām. Nereti studenti izvēlējās īrēt privātu istabu dzīvoklī vai mājā, jo īres cenas Debrecenā ir tikai nedaudz augstākas par kopmītņu piedāvātajām, bet ar atšķirīgām privilēģijām. Universitāte un tās struktūrvienības piedāvā dažādas brīvā laika pavadīšanas iespējas. Universitātē pieejami tradicionālie sporta veidu treniņi, iespējams apgūt individuālo sporta disciplīnu pamatus un attīstīt ķermeni un spēku universitātes sporta klubā UniFit, kā arī apgūt meditāciju un jogu. Organizācija ESN Debrecen rūpējas par mobilitāšu studentu iepazīstināšanu ar universitātes norisēm, regulāri organizē pasākumus un braucienus pa Ungāriju, kas veicina sadraudzību un dažādu kultūru pieredzes apmaiņu. Erasmus Buddy Program katram apmaiņas studentam nodrošina sadarbību ar vietējo universitātes studentu, kurš palīdz risināt jautājumus gan universitātē, gan ikdienas dzīvē Ungārijā un ar laiku kļūst par atbalsta personu un draugu uz mūžu. Gan vietējie iedzīvotāji, gan internacionālie studenti ir ļoti atsaucīgi, labprāt palīdz un dalās ar savu pieredzi par dzīvošanu un studijām Debrecenā.

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Piešķirtā stipendija ir optimāla, izvēloties dzīvesvietu dienesta viesnīcā un gatavojot ēdienreizes mājās, var ietaupīt līdzekļus arī ceļošanas, konferenču, sporta un citiem atpūtas laika izdevumiem. Piešķirto līdzekļu izmantošana neapšaubāmi ir atkarīga no katra individuālajām prioritātēm. 

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

Debrecena ir īsta studentu pilsēta un daudzas vietas, pasākumi un citas pilsētas norises ir pielāgotas tieši viņiem. Jāņem vērā, ka valstī tiek lietots Ungārijas forints, tāpēc iesaku laicīgi izpētīt vai Jūsu lietotā banka uzstāda papildus procentus un valūtas konvertācijas nodevas par katru pirkumu, kas veikts ārvalstīs. Lai ērti veiktu ikdienas pirkumus, iesaku Revolut karti un aplikāciju. Debrecenas pilsētas stacijai ir lieliska vilcienu satiksme, un studenti to var izmantot ar 50% atlaidi. Lidosta piedāvā reisus uz pazīstamiem lidojumu galamērķiem par ļoti izdevīgām cenām, tāpēc, tiklīdz kā sastādīts mācību grafiks, iesaku ieplānot brīvdienas kādā no Eiropas galvaspilsētām, jo viss ir ērti sasniedzams.

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Visspilgtāk atmiņā palicis pasākums yoUDay, kas ir tradicionāls semestra atklāšanas festivāls Debrecenas universitātes studentiem, kas tiek organizēts vienā no valsts lielākajiem stadioniem, tur pat Debrecenas sirdī. Iespaids bija tāds, it kā būtu nokļuvusi kādā amerikāņu koledžas filmā, jo spožais gaismu šovs, karogu parāde, talantīgie deju mākslinieki un mūziķi radīja grandiozu un svinīgu atmosfēru! 

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Diskutējot ar jauniegūtajiem draugiem, studiju biedriem un atklāti daloties pārdomās par dzīvi un studijām, nācās vēlreiz arī sev nodefinēt, kas tevi saista, iedvesmo un liek virzīties uz priekšu izvēlētajā profesijā un kas padara dzīvi bagātāku un saturīgāku - tāpēc arī apmaiņas laiks ir tik vērtīgs!
Iesaku mobilitātes periodu un stipendijas atbalstu izmantot, lai pilnveidotu sevi un uzdrīkstētos visu to, kas ikdienā nešķiet iespējams!