Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Katrīna
Studiju gads
2. kurss
Valsts
Studiju programma
Žurnālistika
Mobilitātes veids
Studijas
Mobilitātes periods
-

Kā notika studiju plāna sagatavošana?

Studiju plānu iedeva katram studentu, tālāka saziņa bija pašam jāveido ar pasniedzējiem, lai uzzinātu par darbiem, kas jāiesniedz mācību procesa beigās. 

Kā tiek organizēts mācību process? Apraksti atšķirīgo mācību procesā!

Par mācību norisi pirms mobilitātes informēja koordinatore, izsniedzot katram studentam studiju plānu, kurā ir informācija par kursa nosaukumu un laiku, kad tas norisinās. Galvenā atšķirība bija, ka universitātē Prāgā lekcijas nebija jāapmeklē, bet gan bija jāsazinās ar pasniedzējiem ar e-pasta starpniecību, kas sagādāja grūtības un dažādus pārpratumus.

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

Dzīvošanas apstākļi bija atbilstoši cenai. Dzīvoju divvietīgā istabā, kurā bija arī duša un tualete, kas bija kā milzīgs bonuss, jo citos stāvos tajās pašās kopmītnēs bija koplietošanas vannas istaba un tualete. Visu diennakti bija pieejama virtuve un nebiju arī sarežģījumi, ja ieradies vēlāk kopmītnēs. 

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Piešķirtā stipendija, varētu teikt, bija ideāla. Pietika tieši visam no sākuma līdz pat beigām, taču, ja būtu vēlme palikt nedaudz ilgāk vai arī aizbraukt kādā neplānotā ekskursijā, noteikti līdzekļi būtu bijuši par maz. 

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

Ja ir vēlme dzīvot dzīvoklī, noteikti ļoti laicīgi sākt meklē dzīvesvietu, kā arī rēķināties ar to, ka Prāga ir ļoti liela pilsēta un var nākties no dzīvesvietas līdz universitātei braukt gandrīz stundu. 

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Visjaukākās atmiņas man ir ar istabas biedreni, ar kuru sadraudzējāmies, apmeklējām kaķu kafejnīcu un izveidojām draudzību, kas, manuprāt, saglabāsies vēl ilgu laiku. Protams, visi ceļojumi ar jauniegūtajiem draugiem un iepazītās Eiropas pilsētas. 

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Manuprāt, šī ir pieredze, kas ir jāpiedzīvo katram, lai saprastu, vai tas ir domāts Tev vai nē. Ir jāriskē un nedrīkst baidīties iepazīties ar jauniem cilvēkiem un iepazīt jaunas vietas. Svarīgi ir būt atvērtam un būt gatavam doties piedzīvojumā pat tad, ja tas ir tikko izplānots un jāizbrauc jau pēc stundas.