Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Kristiāna
Studiju gads
4. kurss
Valsts
Beļģija
Studiju programma
Ergoterapija
Mobilitātes veids
Prakse
Mobilitātes periods
-

Kā atradi prakses vietu?

Uzņemošā universitāte VIVES University of Aplied Sciences piedāvāja prakses vietu.

Kādi bija tavi prakses uzdevumi? Apraksti vienu tipisku dienu prakses vietā!

Mani prakses uzdevumi bija:

- Attīstīt prasmes darbā ar personām ar garīgās un intelektuālās attīstības traucējumiem un personām ar psihiatriskām saslimšanām;

- Veidot klient-centrētu pieeju;

- Izstrādāt individuālu terapijas plānu 4 klientiem;

- Būt daļai no komandas un veikt uzlabojumus kā ergoterapeitam;

- Izmantot uz pierādījumiem balstītas metodes terapijā;

- Gūt ieskatu Beļģijas veselības aprūpes sistēmā.

Ik rītu darba diena sākās plkst. 8.00, 30 minūtes veicu dažādu dokumentāciju un ar mentori pārrunāju dienas plānu. Plkst. 8.30 visi klienti izvēlējās darbu, ko veiks dienas pirmajā daļā līdz plkst. 12.00. Uzsākot darbu, kā topošais ergoterapeits asistēju klientiem, strādājot kopā ar viņiem, piemēram, veicot sīpolloku griešanu-fasēšanu, vēršot uzmanību uz ergonomiku un iespēju adaptēt vidi, lai tā veicinātu darba kvalitāti. Līdzdarbojoties, veicināju klientu koncentrēšanās spējas, piedāvājot darbu maiņu vai motivēju, strādājot kopā. Pirms pusdienām kopā ar klienti kopīgi sagatavojām pusdienu galdu. Mans uzdevums bija pārraudzīt, kā kliente spēj veikt šo aktivitāti, sniegt viņai atgādinājumus par nepieciešamajiem priekšmetiem.

Pēc pusdienām kopā ar klienti tika strādāts uz instrumentālajām ikdienas aktivitātēm- palīdzēju klientei apgūt prasmes veikt trauku mazgāšanu, grīdas uzkopšanu. Izmantoju piktogrammas, lai kliente atcerētos, kas ir nepieciešams aktivitātes veikšanai. Kopīgi tika sasniegts mērķis, kliente spēja veikt grīdas uzkopšanu un trauku mazgāšanu neatkarīgi. Attīstoties terapijai, balstoties uz klientes interesēm, uzsākām apgūt kēksiņu cepšanu. Cepām 1x nedēļā, kliente apguva un attīstīja virtuves prasmes, kā arī uzlaboja koncentrēšanos.

Pēc tam kopā ar klientiem atkal tika veikta darbu sadale. Lai veicinātu koncentrēšanās spējas, plkst. 14.00 vairākas reizes nedēļā veicām vingrojumus, ievērojot ergonomisku pauzi un atjaunojot spēju koncentrēties un turpināt darbu. Plkst. 16.10 klienti veica darba telpas uzkopšanu, kuras laikā asistēju, devu norādes par veicamo un atgādināju par nepieciešamību veikt uzkopšanu.

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

Dzīvoju mājā, kas speciāli celta studentiem. Šajā mājā dzīvoju ar vēl 6 studentiem no Beļģijas, Ķīnas un Vācijas. Dzīves vieta bija lieliska, pašai sava istaba un higiēnas telpa. Kopīga virtuve, kas veicināja savstarpējo socializēšanos.

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Jā!

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

- Nodrošini sev iespēju pārvietoties ar divriteni- iznomā to, tā dara lielākā daļa pilsētas iedzīvotāju;
- Braucot ar vilcienu atceries, ka tas var kavēt pie jebkādiem apstākļiem;
- Apgūsti pāris frāzes flāmu/franču vai holandiešu valodā, tas ļoti atvieglos ikdienu;
- Svētdienās veikali ir slēgti;
- Šī pilsēta ir ļoti skaista, tai ir savs šarms- izbaudi mazās ielas un noteikti nogaršo beļģu karsto šokolādi un frī, pasaulē labākas karstās šokolādes nav!
 

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Noteikti visjaukākā atmiņa ir Vives university Gala ball uz kuru devos kopā ar saviem jauniegūtajiem draugiem. Visi bijām nedaudz sapucējušies, devāmies uz balles vietu kopā ar divriteņiem. Ballē ļāvāmies dejām, sarunām un baudījām laiku kopā, tā noteikti ir viena no labākajām atmiņām.

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Visvērtīgākā atziņa noteikti ir vairāk teikt “JĀ” un vienmēr atrast laiku ne tikai mācībām, bet arī laikam ar draugiem, lai iepazītu un atklātu arvien jaunas vietas, jo atmiņas ir tas dārgums, ko saglabāšu savā sirdī un prātā vienmēr un to man neviens nespēs atņemt. Es esmu tiešām laimīga, ka teicu JĀ Erasmus, lai gan sākotnēji tas, protams, mani ļoti baidīja. Ja man būtu iespēja, es noteikti dotos Erasmus vēlreiz!