Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Lauma
Studiju gads
2. kurss
Valsts
Spānija
Studiju programma
Starptautiskais bizness un tiesības, maģistrs
Mobilitātes veids
Studijas
Mobilitātes periods
-

Kā notika studiju plāna sagatavošana?

Studiju plāns tika iepriekš sagatavots un saskaņots ar programmas un katedras vadītāju, balstoties un Huelvas universitātes pieejamo informāciju par piedāvātajā studiju programmām. 
Huelvas universitāte Erasmus studentiem sniedz plašas iespējas studiju priekšmetu izvēlē, Erasmus studenti var izvēlēties jebkurus priekšmetus iekļaut Learning agreement, no jebkuras fakultātes. Vienīgais, sastādot šo studiju plānu bija jāņem vērā, priekšmetu laiki, lai tie savstarpēji nepārklātos, kā arī jāierēķina papildus nepieciešamais laiks, lai nokļūtu no vienas vietas uz citu, jo augstskolai ir vairākas atrašanās vietas (La Merced, El Carmen, La Rabida). Iepazīšanās nedēļas ietvaros tiek organizētas lekcijas un nodarbības, kas palīdz gan izvēlēties piemērotākos priekšmetus, gan arī saprast Learning Agreement apstiprināšanas procesu. Daži no studentiem nevarēja pieteikties priekšmetiem, kas bija izvēlēti, jo visas vietas jau bija “pilnas”. Studija plāns tika sagatavots sekojoši:
1.    Kopējā lekcija par Learning agreement sastādīšanu, kursu izvēli; 
2.    Semināri par UHU mājaslapā pieejamo priekšmetu izvēli, dokumentu sagatavošanu;
3.    Dokumentu iesniegšana individuāli International Office noteiktajā laikā un datumā, un tā apmaksa (apmēram 1-2 EUR).
 

Kā tiek organizēts mācību process? Apraksti atšķirīgo mācību procesā!

Mācību process netiek organizēts modeļu veidā, bet gan klasiskajā mācību-sesiju veidā, kur semestra beigās jāiesniedz rakstu darbi, jāprezentē darbi un jāraksta eksāmens. 

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

Augstskola no savas puses neparedz dzīvošanas iespējas universitātes kopmītnēs, tādēļ vairums studentu, tostarp es, izvēlējās īrēt istabu kādā no dzīvokļiem. Dzīvokļus var pārskatāmi atrast un istabu rezervēt caur pakalpojumu Housing Huelva, kas sadarbojas ar Huelvas universitāti un palīdz ar dzīvokļa atrašanu, līguma noslēgšanu. (http://www.housinghuelva.com )

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Vidējās ikmēneša izmaksas:
200 EUR istaba, 50 EUR komunālie maksājumi, 250 EUR pārtika, 22 EUR transports ikmēneša Huelvā, ceļošanas izdevumi 100 EUR. 
Stipendija (Eiropas un Latvijas stipendiju kopsumma) ir pietiekama, taču būtu ļoti ieteicams veidot uzkrājumus pirms Erasmus mobilitātes, lai būtu iespēja arī brīvajās dienās paceļot pa Andalūzijas reģionu un Portugāli. 
 

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

Ja mobilitāte ir ziemas sezonā, vēlams izvēlēties dzīvokli ir normāliem (pakešu u.c.), logiem, jo dzīvokļos nav centrālā apkure, pārsvarā elektriskie sildītāji, kuru lietošana ikdienā ir diezgan dārga. Labākās dzīvošanas vietas: Plaza de Monjas tuvumā un La Merced, kur notiek naktsdzīve un ir arī viena no universitātes ēkām.
Ieteicams iegādāties ESN karti un doties uz ESN studentu organizētajiem pasākumiem. ESN karte maksā ap 10-15 EUR, bet sniedz 8 lidojumus ar 20 kg bagāžu bez maksas un 15% atlaidi Ryanair. 
Tālākiem ceļojumiem uz pilsētām, kas atrodas vismaz 1,5h attālumā nereti lētāk ir īrēt auto, piemēram, Europcar, nevis lietot sabiedrisko transportu, autobusus. Tāpat ērti ir izmantot CarSharing aplikāciju Blablacar.
Dodiet tuvās un tālās ekskursijās ar WE LOVE SPAIN, kas piedāvā salīdzinoši lētus un labus ceļojumus gan Spānijā, gan uz Maroku. 
 

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Visjaukākās atmiņas ir no kopīgajiem vakariem kopā ar Erasmus biedriem, vai tās būtu kopīgas vakariņas, vai braucieni uz tuvējo pludmali, Punta Umbria. 

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Laiks paskrien ļoti ātri, tāpēc izbaudi katru mirkli, ceļojot, draudzējoties un iepazīstot citas kultūras, tajā pašā laikā neaizmirstot par lekciju apmeklējumu!