Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Ņikita
Studiju gads
5. kurss
Valsts
Austrija
Studiju programma
Medicīna
Mobilitātes veids
Studijas
Mobilitātes periods
-

Kā notika studiju plāna sagatavošana?

Studiju plāns jāsagatavo patstāvīgi, koordinatores sniedz palīdzību katrā procesa solī. Ja studiju gada laikā notiek neplānotas izmaiņas, visi procesā iesaistītie cilvēki ir ļoti izpalīdzīgi. 

Kā tiek organizēts mācību process? Apraksti atšķirīgo mācību procesā!

Nodarbības vecāko kursu studentiem notiek galvenokārt pirms pusdienām, lekcijas – dienas otrajā daļā. Lekcijās sniedz teorētiskās zināšanas, nodarbības savukārt ir ļoti praktiskas – tajās ir iespēja apgūt manipulācijas vai arī doties pie pacientiem. Ir iespēja mainīties ar studentiem (grupām), apmeklēt divas nodarbības vienā dienā un iegūt brīvu laiku kādā citā nedēļā. 

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

Īrēju istabu dzīvoklī kopā ar 4 studentiem: 2 no Čehijas un 2 no Vācijas. Dzīvošanas apstākļi bija ļoti patīkami. Pilsētā sabiedriskais transports ir ļoti attīstīts un gandrīz visur ir pieejami sporta laukumi un vietas, kur iziet pastaigāties.

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Piešķirtā stipendija bija pietiekama, lai segtu īri un daļu no pārtikas/transporta izdevumiem.

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

Valodas prasmes ir ļoti nozīmīgas, jo Tirolē ir tik pat dialektu, cik ieleju. Nav jāuztraucas, ja pirmajos mēnešos grūti saprast pacientus – pat studenti no Vācijas pārjautā gadījumos, kad nesaprot. 

Jaunais kolektīvs (grupas biedri, slimnīcas nodaļas darbinieki) ir jāiepazīstina ar sevi, jāpastāsta pāris teikumos, kas esi un kāpēc esi ieradies pie viņiem. Noteikti jāizmanto iespēja un jāpiesakās ārsta praksēm jeb Famulatur interesējošās nozarēs. Pats apmeklēju 2 nedēļas iekšķīgo slimību nodaļu, 2 nedēļas infektoloģiju un 2 nedēļas neiroloģijas-rehabilitācijas klīniku Standort Hochzirl. Slimnīcās dod iespēju darīt gandrīz visu, sākot ar pilno izmeklēšanu, uzņemšanu nodaļā, ultraskaņas izmeklēšanu, kā arī  pilnībā uztic pacientu (jūs kļūstat par ārstējošo ārstu sertificēta speciālista uzraudzībā, arī tiek dota iespēja aizpildīt dokumentus), viss ir atkarīgs no studenta prasmēm un vēlmes iesaistīties. 

Ja esat kopā ar 5. studiju gada studentiem, iesaku piedāvāt savu palīdzību viņiem diplomdarba izstrādē, tādējādi var apskatīt zinātniskās laboratorijas.

Klīnikā ir pasaules līmeņa invazīvo radiologu un transplantologu komandas. Ja pastāv iespēja atrast brīvu dienu un apmeklēt kādu no viņu operācijām – ejiet obligāti.

Mājas lapā skalpell.at vai Facebook grupā var pieteikties papildus kursiem – EKG, plaušu auskultācija utl. (līdzīgs mūsu MITC).

Semestra laikā universitāte piedāvā dažādus brīvās izvēles kursus, kas ilgst vienu avi pāris dienas vai notiek vienreiz nedēļā. Kursi ir informatīvi un ļoti specifiski (neiroradioloģija, hematoonkoloģisko gadījumu diskusijas utt.).

Ceļojumiem vislabāk palīdzēs Freizeitticket Tirol , tas ir gada abonements uz vairāk nekā 40 slēpošanas kūrortiem visā Tirolē un semestra biļete visiem transporta veidiem.

No pārtikas veikaliem manuprāt vislabākais ir Merkur (augsta preču kvalitāte, zema cena). Gaļas gardēžiem iesaku atrast kādu vietējo bodi. Maz lietotus velosipēdus vai slēpes var lēti iegadāties tirdziņos pirms sezonas sākuma.

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Medicīnā – radiofrekvences ablācija pacientam ar aknu audzēju. Septiņas stundas pirmajā skatītāju rindā telpā ar diviem profesoriem – sava amata meistariem.
Ārpus universitātes – grūti izvēlēties, jo gandrīz katru nedēļu ceļoju pa Tiroli vai tālāk. Pasaules čempionāts slēpošanā, Neišvānšteinas pils, ceļojumi uz Minheni, Zalcburgu, Garmišu-Partenkirheni, pārgājieni – galva plīst no atmiņām!
 

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Labsirdība pret citiem un gatavība jaunām pieredzēm ir vissvarīgākais, lai tiktu galā ar jebkuru izaicinājumu!