Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Vera
Studiju gads
4. kurss
Valsts
Studiju programma
Farmācija
Mobilitātes veids
Studijas
Mobilitātes periods
-

Kā notika studiju plāna sagatavošana?

Bija jāizvēlas visi kursi, kas interesēja (ieskaitot tos, kuri bija apstiprināti pirms došanos Erasmus programmā) un tad, kad tika sastādīts mācības grafiks, bija jāapskatās, vai ir iespēja apmeklēt visus kursus, vai visi pasniedzēji apstiprina pieteikšanos (bija jāsazinās ar pasniedzējiem), vai kursi pārklājas ar citiem, vai ir nepieciešams ECTS punktu daudzums. Kad viss tika izdarīts, mācību plāns tika koriģēts un apstiprināts.  

Kā tiek organizēts mācību process? Apraksti atšķirīgo mācību procesā!

Mācību process ir līdzīgs RSU programmai, lai pabeigtu kādu studiju kursu, ir jānokārto eksāmens. Atšķirīgais ir iespēja izvēlēties vairākus izvēles kursus, ir plašs kursu piedāvājums un kursi notiek arī tad, ja ir pieteikušies tikai pāris (3-4) studenti. 

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

Kopmītnes ir 20 minūšu gājienā no mācību korpusiem. Kopmītnēs ir atsevišķs koridors, kas tiek paredzēts Erasmus studentiem – tā ir ļoti patīkama sistēma, jo ir iespēja kontaktēt ar cilvēkiem no daudzām valstīm. Vienā istabā dzīvo divi cilvēki, tādēļ ir pietiekami daudz vietas un cilvēki viens otram netraucē. 

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Jā, piešķirtā stipendija bija pietiekama, lai segtu dzīvošanas izmaksas.

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

Piedalīšanās Erasmus apmaiņas programmā ir lieliska iespēja pārbaudīt savas spējas: būt neatkarīgam un vienlaikus daudz strādāt komandā ar citiem studentiem. Es ieteiktu studentiem, kas piedalīsies Erasmus programmā, izvēlēties dzīvot kopmītnēs, nevis izīrēt dzīvokļus, izvēlēties tādus studiju kursus, kurus nepiedāvā RSU.  Tā ir iespēja palielināt savu redzesloku. 

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Bija ļoti pārsteidzoši atklāt, cik viegli ir doties vienas dienas ceļojumā un iepazīt Čehiju. Ieraudzīju, cik atšķirīgas ir tautu tradīcijas, satiku dažādus cilvēkus un mācījos jaunu no viņiem.

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Nevajag baidīties mēģināt kaut ko jaunu un iziet no komforta zonas, jo tas veido jauno pieredzi, palīdz paskatīties uz visu no citas perspektīvas.