Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Elvis
Studiju gads
2. kurss
Valsts
Čehija
Studiju programma
Starptautiskais mārketings un reklāma
Mobilitātes veids
Studijas
Mobilitātes periods
-

Kā notika studiju plāna sagatavošana?

 No uzņemosās universitātes saņēmu Erasmus+ pieejamo studiju kursu sarakstu, no kura jāizvēlas RSU atbilstoši kursi, lai tie būtu kaut cik līdzīgi vai nozarei (mārketingam vai reklāmai) saistoši. Ir jāsavāc 30 ECTS, tāpēc, izvēloties kursus, tam ir jāpievērš uzmanība.

Kā tiek organizēts mācību process? Apraksti atšķirīgo mācību procesā!

Nenotika ne lekcijas, ne semināri/nodarbības, izņemot, kad mācījāmies čehu valodu. Pārsvarā mums tika atsūtīti studiju materiāli, grāmatas, ko ir jāizlasa, lai pēc tam pildītu konkrētus uzdevumus. Izpildāmos uzdevumus saņēmām jau pašā mobilitātes programmas sākumā, tāpēc laiku plānot varēja ļoti vienkārši.

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

Neizvēlējos dzīvot universitātes piedāvātajās kopmītnēs, kuras bija stipri lētākas nekā istabas īre pašā Prāgas centrā. Istaba, kuru īrēju bija ļoti ērta un dzīvoklis bija aprīkots ar visu nepieciešamo.

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Piešķirtā stipendija noteikti būtu pietiekama, ja rūpīgi plānotu budžetu un dzīvotu kopmītnēs.

Manā gadījumā, bez papildu līdzekļiem būtu grūti izdzīvot. Apceļoju kaimiņvalstis, veicu spontānus un neapdomātus pirkumus. Jāpiemin, ka Čehijas valūta ir kronas, tāpēc, iegādājoties preces, galvā ir tikai aptuvenā summa un dažreiz sanāk nopirkt dārgākas preces nekā plānots. Kā arī Prāgā ir strauja inflācija un pilsētu ļoti ir iecienījuši tūristi, tāpēc cenas kļūst augstākas.

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

Izbaudiet, iepazīstiet jaunus cilvēkus, neko nenožēlojiet, sakiet vairāk “jā” nekā “nē”, ejiet uz organizētajiem studentu pasākumiem, pievienojieties Facebook “Erasmus in Prague” grupās, lai nepalaistu neko garām, kā arī studentu WhatsApp grupās.

Apceļojiet blakus esošās valstis un pilsētas, jo ar studenta vai ISIC karti autobusa un vilciena biļetes ir ļoti lētas – izmantojiet iespēju, ka atrodaties Eiropas centrā. Pastātiet citiem par Latviju un mūsu kultūru, jo, ticiet man, lielākā daļa cilvēku neko nezina par mums. Esmu uzzinājis ļoti daudz par dažādām kultūrām.

erasmus_2021_elvis.png


 

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Visa pieredze kopumā, bet es ļoti gribētu uzsvērt tur jauniegūtos labākos draugus ar kuriem sazinamies katru dienu; un viņi jau ir ieplānojuši braukt ciemos pie manis uz Rīgu.

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Esiet atvērti kam jaunam!