Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Sintija
Studiju gads
2. kurss
Valsts
Nīderlande
Studiju programma
Starptautiskās attiecības - Eiropas studijas
Mobilitātes veids
Studijas
Mobilitātes periods
-

Kā notika studiju plāna sagatavošana?

No piedāvātajiem studiju kursiem tika izvēlēti vispiemērotākie - gan pēc kredītpunktu skaita, gan pēc konteksta- proti, tā, lai pēc iespējas vairāk atbilstu tiem kursiem, kuri tiktu izieti RSU. Pēcāk, izvēlētie kursi tika saskaņoti ar programmas vadītāju. 

Kā tiek organizēts mācību process? Apraksti atšķirīgo mācību procesā!

Pirms mobilitātes sākšanas, ilgi nebija skaidrs, kā norisināsies studiju process - daļēji klātienē vai pilnībā attālināti- tā kā situācija attiecībā ar COVID 19 nemitīgi mainījās Nīderlandē. Tomēr vēlāk tika paziņots, ka viss mācību process notiks pilnībā attālināti. Savukārt, pienākot gala eksāmenu laikam, tika organizētas klātienes konsultācijas tiem, kuri vēlējās.

Ja salīdzina mācību procesu abās universitātēs, tad ir jāsaka, ka, Hāgas Universitātē lekcijas un semināri tika pārraidīti MS Teams platformā. Turklāt, par semināriem netika liktas atzīmes, kā tas notiek RSU. Tas mācību procesam piešķīra atslābinātu atmosfēru.

Jāpiebilst, ka Hāgas universitātē, eksāmeni tika kārtoti vienīgi ar Proctor vietnes palīdzību. Proti, kad sākas eksāmens, bija jāslēdz iekšā kamera, jāfilmē sava istaba, kā arī viss, kas atrodas uz galda un zem tā. Turklāt, programma filmēja arī datora ekrānu, kā arī blakus bija jānovieto savs telefons, kas tevi filmēja visa eksāmena laikā. Tas noveda pie tā, ka šī programma radīja daudz lielāku uztraukumu, nekā pats eksāmens, jo ir bijuši gadījumi, kad studentiem ir jāpārliek eksāmens tāpēc, ka notiek kaut kāda kļūme. Bet kopumā, ja atskatās uz mācību procesu Hāgas Universitātē, esmu ļoti apmierināta un noteikti iesaku gribētājiem to izvēlēties. Turklāt, pasniedzēji bija ļoti pretimnākoši un atvērti. 
 

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

COVID 19 situācija Nīderlandē nemitīgi mainījās, tādēļ nolēmu veikt attālināto mobilitāti un paliku Latvijā. Bija arī cilvēki, kas pilnībā atteicās piedalīties Erasmus programmā, pēc tā, kad tika paziņots, ka mācību process notiks attālināti. Tomēr, manuprāt, es neesmu neko pazaudējusi, piekrītot piedalīties virtuālajā mobilitātē.

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Tā kā stipendija tiek piešķirta mobilitātes valstī pavadītajam laikam, bet es paliku Latvijā, stipendiju nesaņēmu.

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

Varu droši teikt, ka, ja ir iespēja piedalīties fiziskajā mobilitātē - izmantot iespēju, tomēr arī virtuālā mobilitāte dod jaunu un vērtīgu pieredzi, kā arī veidot jaunas pazīšanās.

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Atskatoties uz virtuālo mobilitāti Nīderlandē, ir jāsaka, ka šī pieredze kopumā bija ļoti vērtīga - iepazinu cilvēkus no visdažādākajām pasaules malām, kas deva jaunu perspektīvu uz dzīvi un kultūrām. Tas, manuprāt, ir visvērtīgākais, ko ieguvu no programmas.

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Pieredze- lai arī kāda tā būtu- ir vērtīga.