Pārlekt uz galveno saturu
Darbiniekiem
Pētniecība

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Medicīnas vēstures institūts sadarbībā ar kolēģiem no Ulmas Universitātes (Vācija), Tartu Universitātes (Igaunija) un Viļņas Universitātes (Lietuva) 2020. gada jūlijā uzsāka Baltijas-Vācijas Augstskolu biroja projektu Politizētā medicīna, kura mērķis ir tīmekļa lekciju un diskusiju cikls par Austrumeiropas diktatūru ietekmi uz medicīnu.

politicized_medicine_online_lectures.png

Lekcijās tiks analizētas dažādās Austrumeiropas diktatūras salīdzinošā aspektā: PSRS (ar akcentu uz Latvijas, Igaunijas un Lietuvas PSR), Polijas Tautas Republikā un Vācijas Demokrātiskajā Republikā. Salīdzinošā pieeja ļauj aprakstīt līdzīgo un atšķirīgo, lai sniegtu ticamus apgalvojumus par Austrumeiropas diktatūru politizēto medicīnu.

Projekta darba grupas tikšanās notiks Rīgā no 2020. gada 12. līdz 14. augustam, kurā tiks apspriesta tiešsaistes pasākumu organizēšana septembrī un oktobrī. Pētījuma rezultātus plānots publicēt izdevumā Acta Medico-historica Rigensia.

Tiešsaistes lekciju norises laiki tiks izziņoti atsevišķi: www.ishm2020.com

Aicinām visus interesentus piedalīties tiešsaistes lekciju diskusiju ciklā septembrī un oktobrī!

Baltijas-Vācijas Augstskolu biroja projektu finansiāli atbalsta Vācijas Akadēmiskās apmaiņas dienests (DAAD) no Vācijas Ārlietu ministrijas piešķirtajiem līdzekļiem.

Baltijas-Vacijas Augstskolu birojs logo.JPG