Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Anna
Studiju gads
4. kurss
Valsts
Austrija
Studiju programma
Medicīna
Mobilitātes veids
Studijas
Mobilitātes periods
-

Kā notika studiju plāna sagatavošana?

Studiju plāna sagatavošana bija diezgan ilgs un sarežģīts process. Tomēr gan no RSU, gan no Grācas universitātes puses saņēmu atbalstu kursu sastādīšanas procesā. Learning Agreement tika mainīts vismaz 4 reizes tā sastādīšanas laikā un vēl 3 reizes jau studiju laikā. Tomēr beigās visi kursi tika veiksmīgi izieti (gan Grācas Universitātē, gan RSU).

Kā tiek organizēts mācību process? Apraksti atšķirīgo mācību procesā!

Kopumā mācību process tiek organizēts līdzīgi kā RSU un ir dalīts lekcijās un praktiskajās nodarbībās. Atšķirībā no RSU sistēmas, Grācas Universitātē ir arī obligātie semināri, kas norit kā interaktīvās lekcijas. Turklāt, Grācas Universitātē lielāks uzsvars tiek likts tieši uz praktisko iemaņu iegūšanu – ir daudz vairāk prakses (tā sauktā Famulatur), kas studentiem katru gadu ir obligāta.

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

Es esmu īrējusi vienistabas dzīvokli klusajā centrā. Studentu kopmītnes neesmu izvēlējusies, jo Latvijā kopmītnēs nekad neesmu dzīvojusi un negribēju jaunajā valstī tik radikāli mainīt dzīvesveidu.

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Piešķirtā stipendija pilnīgi sedza dzīvošanas izmaksas. Pārējo izmaksu segšanai stipendija nebija pietiekama, bet tas ir saprotams, ņemot vērā izvelēto dzīvošanas veidu.

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

Ir jādod sev laiks pierast pie valodas (austriešu dialekta) un pirmās 2-3 nedēļas nebaidīties no nekā nesaprašanas lekcijās. Kā arī, nav nepieciešamības pēc sabiedriskā transporta – Grāca ir velosipēdu pilsēta, tas ir ērtākais, lētākais un ātrākais pārvietošanās veids.

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Pateicoties 2 mēnešu praksei esmu izvēlējusies specialitāti, kuru plānoju apgūt pēc studiju beigšanas. Prakses laikā esmu redzējusi milzīgu skaitu dažādu pacientu, kā arī esmu strādājusi ļoti pieredzējušu un labvēlīgo ārstu uzraudzībā. Prakses laikā jutos nevis lieka, bet gan kā kolektīva daļa.

Ārpus mācībām un prakses jaukākie piedzīvojumi un atmiņas (vienu nevaru izvēlēties) ir no pārgājieniem kalnos ar draugiem.

anna_erasmus_2020.png

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Ja liekas, ka kāds šķērslis nav pārvarams, vienmēr ir jāmēģina to pārvarēt, jo beigās, tā vai citādi, bet viss izdodas un tā jaunā pieredze ir tā vērta.