Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Dominika
Studiju gads
2. kurss
Valsts
Nīderlande
Studiju programma
Starptautiskais mārketings un reklāma
Mobilitātes veids
Studijas
Mobilitātes periods
-

Kā notika studiju plāna sagatavošana?

Studiju plāns tika sagatavots un atsūtīts studentiem pirms mobilitātes sākuma, tajā bija atzīmētas mācību nedēļas, nozīmīgākie datumi, brīvās dienas un eksāmenu nedēļas.

Kā tiek organizēts mācību process? Apraksti atšķirīgo mācību procesā!

Studiju procesā daudz vairāk tiek iesaistīti paši studenti, biežāk tiek ierosinātas diskusijas un īstenoti dažādi projekti.

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

Studentu kopmītnes, ko piedāvā universitāte, ir samērā jaunas, un tajās ir viss sadzīvei nepieciešamais. Centrs ar tuvu visām piedāvātajām kopmītņu ēkām, ir vienas kopmītnes, kurām pirmajā stāvā atrodas pārtikas preču veikals. Centrā var atrast visu nepieciešamo un viss ir pietiekami tuvu.

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Ja katru dienu pusdienas ēd skolas ēdnīcā, ar piešķirto stipendiju nepietiktu, jo ēdnīca ir diezgan dārga. Ja visu ēdienu gatavo mājās, tad ir pietiekami.

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

Izpētīt vilciena mēnešbiļetes, lai daudz lētāk varētu ceļot pa Nīderlandi. Ja ir iespēja (tādu ir samērā daudz), var diezgan lēti iegādāties riteni, ar kuru doties uz skolu. Universitāte no kopmītnēm ir vismaz 15 minūšu gājiena attālumā.

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Iepazīt tik daudz dažādu cilvēku ar katram savu kultūru un paradumiem. Saprast, ka visi, neatkarīgi no savas valsts, ir ļoti atvērti un izpalīdzīgi cilvēki.

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Lielākā mācība bija par to, cik svarīgi plānot savu laiku, lai veiksmīgi apvienotu mācības, izklaides un ceļošanu. Mācību periodā bija daudz apjomīgu projektu, kuru sagatavošanai laika patiesībā ir mazāk, nekā varētu likties!