Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Evelīna
Studiju gads
4. kurss
Valsts
Slovākija
Studiju programma
Fizioterapija
Mobilitātes veids
Prakse
Mobilitātes periods
-

Kā atradi prakses vietu?

RSU piedāvāto Erasmus+ prakses vietu sarakstā.

Kādi bija tavi prakses uzdevumi? Apraksti vienu tipisku dienu prakses vietā!

Parasti prakse sākās plkst. 7.00, bet tas ir atkarīgs no departamenta, kurā tā notika. Pārsvarā nācās veikt mazos darbus un, pēc fizioterapeita norādījumiem, iesaistīties nodarbībā. Tā varēja būt vingrošana ar pacientiem akūtā vai rehabilitācijas posmā vai arī manuālo tehniku pielietošana. Prakse varēja ilgt līdz plkst. 12.00 vai arī beigties ātrāk (atkarīgs no departamenta). 

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

Dzīvoju dienesta viesnīcā kopā ar vēl daļu Erasmus+ studentu, kas mācījās citos studiju virzienos. Istabu dalīju ar vēl vienu meiteni, mums bija sava vannas istaba, bet virtuve bija visiem studentiem kopēja. 

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Jā, ar piešķirto stipendiju bija pietiekami.

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

Tā kā lielākā daļa pasniedzēju slimnīcā un arī slimnīcas fizioterapeiti runāja tikai slovāku valodā, tad varu teikt, ka iepriekšējas krievu valodas zināšanas ļoti palīdz. Protams, saziņai ar pacientiem vajadzēja iemācīties pamata frāzes un vārdus slovāku valodā. Kopumā ļoti daudz palīdzēja studenti, kuri mācēja runāt angliski, bet tādu nebija daudz. 

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Varētu teikt, ka katra reize, kad bija iespēja doties ārpus pilsētas uz kalniem vai apskatīt kādu citu pilsētu bija ļoti jauka. Diezgan daudz laika varēja veltīt arī ceļošanai uz tuvākajām valstīm, piemēram, Čehiju un  Austriju. 

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Šī Erasmus+ pieredze man parādīja to, ka ir ļoti svarīgi prast atrasties pareizajā vietā un pareizajā laikā, jo tas uzreiz paver durvis vairākām iespējām.