Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Edgars
Studiju gads
5. kurss
Valsts
Spānija
Studiju programma
Medicīna
Mobilitātes veids
Studijas
Mobilitātes periods
-

Kā notika studiju plāna sagatavošana?

Pēc apstiprināšanas Erasmus+ studiju mobilitātei, patstāvīgi iepazinos ar uzņemošās universitātes piedāvātajiem studiju kursiem un sagatavoju studiju plānu, izvēloties sev nepieciešamos kursus, kurus būtu paredzēts apgūt RSU.

Kā tiek organizēts mācību process? Apraksti atšķirīgo mācību procesā!

Mācību process Madrides universitātē tiek organizēts citādāk nekā RSU. Lekcijas notiek visu studiju gadu no plkst. 8.00 līdz 12.00/13.00, savukārt pēcpusdienā ir nodarbība vai seminārs. Nodarbības un semināri ir tikai teorētiski, pacienti netiek aplūkoti. Viss studiju gads iedalīts lekciju-nodarbību periodos un periodos, kad notiek tikai rotācijas slimnīcu nodaļās. Pacienti tiek aplūkoti rotāciju laikā. Eksāmeni tiek organizēti pilnīgi visos studiju kursos visa studiju gada laikā. Mācību process aizņem vairāk laika, slodze lielāka.

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

Dzīvošanas apstākļi teicami. Īrēju istabiņu dzīvoklī tieši pretī Retiro parkam (minūtes gājiena attālumā), kā arī 10 minūšu gājiena attālumā no slimnīcas. Dzīvokli dalīju ar studenti no ASV un puisi no Spānijas. Uzņemošā universitāte Erasmus+ apmaiņas studentiem kopmītnes nepiedāvāja. 

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Nē. Pat, ja dzīvo pieticīgi, tomēr būs nepieciešams nedaudz papildu līdzekļu. Madridē ir ļoti dārga dzīvokļu īre, ko nepieciešams apzināties jau pirms došanās apmaiņā. Ikdienas tēriņi ļoti līdzīgi tiem, kas ir Rīgā. Sabiedriskais transports studentiem ir krietni lētāks.

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

Madride ir viena no lielākajām Eiropas pilsētām, kā arī ir Spānijas vēsturiskais centrs.

Iesaku izmantot visas tās piedāvātās kultūras iespējas – muzejus, teātrus, operu, arhitektūru. Iesaku apmeklēt dažādus pasākumus, un blakus esošās mazpilsētas, ceļot, izbaudīt laikapstākļus un dabu.

Iesaku laicīgi sākt interesēties par dzīvesvietu. Kārtīgi apgūt spāņu valodu, jo vietējiem angļu valoda “pieklibo”. Iesaku aktīvi sekot līdzi mācību procesam, komunicēt ar vietējiem studentiem, jo mācību organizācija ir zemā līmenī - novērojams informācijas trūkums no uzņemošās universitātes puses. Iesaku izmantot slimnīcās un ārpus tām piedāvātās iespējas. 

edgars_erasmus_2020_.png

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Erasmus+ apmaiņas laikā iegūtie draugi un paziņas!

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Esi atvērts, nebaidies un izrādi interesi – panākumu atslēga!