Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Estere
Studiju gads
4. kurss
Valsts
Austrija
Studiju programma
Fizioterapija
Mobilitātes veids
Prakse
Mobilitātes periods
-

Kā atradi prakses vietu?

Sarakstā starp RSU piedāvātajām Erasmus+ prakses vietām. Kad ieguvu apstiprinājumu, sazinājos ar universitāti Grācā un koordinatore piemeklēja divas prakses vietas – ambulatoru iestādi un slimnīcu.

Kādi bija tavi prakses uzdevumi? Apraksti vienu tipisku dienu prakses vietā!

 Strādāju divās prakses vietās (ortopēdija un neiroķirurģija). Ortopēdija – katram pacientam nodarbība 30 minūšu garumā. Ja jau biju strādājusi ar pacientu, tad uzreiz sākām vingrot, ja pacients ieradies pirmo reizi, veicu novērtēšanu un anamnēzi.

Neiroķirurģija – atkarīgs no tā, vai strādāju stacionārā vai intensīvā nodaļā. Rīts sākās plkst. 7.30. Tad parasti katram fizioterapeitam tika piešķirti pacienti, devāmies pie katra pacienta un vingrojām vai devām uzdevumus/izglītojām pēc operācijas.

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

Dzīvoju kopmītnēs, istabu bija jādala ar vēl vienu meiteni, mums bija sava tualete un duša. Virtuve visam stāvam bija kopīga. Kopmītnēm bija ļoti laba atrašanās vieta, kas bija svarīgākais.

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Ņemot vērā Austrijas ekonomiku un dzīvošanas izmaksas, ar stipendiju īsti nepietika. Bija salīdzinoši augstas īres cenas un ēdiens arī dārgāks nekā Rīgā, tāpat arī jāpērk transporta biļete. Kā arī jāatceras par pārējiem ikdienas izdevumiem un visu, ko nevarēja atvest līdzi no Latvijas: spilvens, segu, trauki, lampa, rūteris, u.c. lietas kopmītņu istabai.

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

Pilsēta ļoti jauka, īsta studentu vieta. Tāpat arī tuvumā daudz dabas, pastaigu vietu un kalnu. Covid-19 dēļ daudz ko nepaspēju redzēt un pasākumi tika atcelti, bet parasti ir ļoti pārdomāts, lai studentiem dzīvošana un uzturēšanās Grācā būtu patīkama un saistoša.

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

 

Nav tāda viena labākā piedzīvojuma, jo viss pirms ierobežojumu ieviešanas piedzīvotais bija patīkams un izbaudāms!

Jauki galda spēļu vakari un vakariņas ar Erasmus+ studentiem, braucieni un ekskursijas uz pilsētām, kāpšana kalnos.

estere_erasmus_2020.png

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Man ir vairākas:

“Jebkura pieredze ir laba un vērtīga pieredze.”

“Iemācīties dzīvot patstāvīgi uz savu galvu ir ļoti nepieciešams.”

“Tu nekad nevari paredzēt, vai viss notiks, kā ieplānots.”

”Aizbrauksi Erasmus+ mobilitātes programmā Covid-19 laikā, iemācīsies pavadīt kvalitatīvu laiku arī viens pats ar sevi.”

estere_erasmus_2020_2.png