Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Edīte
Studiju gads
2. kurss
Valsts
Slovēnija
Studiju programma
Starptautiskās attiecības - Eiropas studijas
Mobilitātes veids
Studijas
Mobilitātes periods
-

Kā notika studiju plāna sagatavošana?

Studiju plāna sagatavošana notika, ņemot vērā kursu pieejamo valodu un to kredītpunktus. Kopā ar uzņemošajā universitātē esošo studiju koordinatori izdevās izveidot studiju plānu, kas būtu līdzīgs tam, kas būtu jāizpilda Latvijā. 

Kā tiek organizēts mācību process? Apraksti atšķirīgo mācību procesā!

Galvenā atšķirība mācību procesā bija tā, ka mācības nenotiek moduļos. Katram pasniedzējam ir savi kritēriji un veids, kā tiek pārbaudītas studentu zināšanas. Gala pārbaudījumi notika gan mutiskā eksāmena veidā, gan testa veidā, gan arī iesniedzot esejas un referātus. Atšķīrās arī tas, ka semināros nebija obligāta prasība par tēmu runāt katram studentam. 

erasmus_2020_edite.png

 

 

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

Dzīvošanas apstākļi bija ļoti apmierinoši. Lai gan universitāte nenodrošināja kopmītnes Erasmus+ studentiem, ar sociālo tīklu palīdzību izdevās atrast piemērotu dzīvošanas vietu. 

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Stipendija dzīvošanas izmaksām nebija pietiekama, jo nekustamo īpašumu cenas Slovēnijā ir augstas un, līdz ar to, arī īres maksa ir augsta. 

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

Ieteiktu izvērtēt studiju kursus, ņemot vērā, kurā studiju gadā šis priekšmets tiek apgūts. Tāpat arī ieteiktu izvērtēt pasniedzēju, pie kura mācīties priekšmetus, un, ja iespējams, konsultēties ar kādu, kurš zina katra pasniedzēja prasības. Ieteiktu arī izmantot dažādas bezmaksas priekšrocības-apmaksātās pusdienas darba dienās, braucieni ar riteni, bezmaksas dzeramais ūdens. 

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

erasmus_2020_edite_2.png

Vislabākais piedzīvojums bija pārsteigums, ko sagādāja mājas saimniece, pie kuras dzīvoju. Viņa aizveda mani uz vakariņām pie draudzenes, kuras vedekla bija latviete. Vakaru pavadījām slovēņiem mācot latviešu valodu un baudot slovēņu tradicionālos ēdienus un dzērienus. 

 

 

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Vissvarīgākā skola ir dzīves skola.