Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Elīna
Studiju gads
Bērnu neiroloģija
Valsts
Vācija
Studiju programma
Medicīna, rezidentūra
Mobilitātes veids
Prakse
Mobilitātes periods
-

Kā atradi prakses vietu?

Uzrunāju šīs slimnīcas ārstējošo ārstu un nodaļas vadītāju, kas ir Eiropā pazīstams bērnu neiroimunoloģijas eksperts – profesors K. Rostasy. Kad saņēmu apstiprinošu atbildi, biju patiesi iepriecināta par iespēju strādāt kopā.

Kādi bija tavi prakses uzdevumi? Apraksti vienu tipisku dienu prakses vietā!

Diena slimnīcā parasti sākās ar rīta apspriedi par nodaļas pacientiem, katra veselības stāvokli un plānotajiem izmeklējumiem, kā arī ārpus nodaļas plānotajiem darbiem un aktualitātēm. Katru dienu nodaļā iestājās plānveida pacienti, papildu izmeklēšanai vai terapijas saņemšanai. Tā kā man ir spēcīgas vācu valodas zināšanas, nereti šo pacientu uzņemšanu nodaļā uzticēja man. Tajā ietilpa anamnēzes ievākšana, izmeklēšana, izmeklējumu plāna paskaidrošana vecākiem. Katra stacionētā pacienta gadījums pēc tam tika pārrunāts ar nodaļas virsārstu. Pēcpusdienās piedalījos ambulatorās pieņemšanās. Katru nedēļu notika arī virsārstu un nodaļas vadītāja vizīte nodaļā pie visiem pacientiem, neiro-radioloģijas un neiro-ģenētikas sanāksmes, kā vismaz divas reizes nedēļā notika arī izglītojošas lekcijas/semināri. 

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

No kopmītnēm līdz nodaļai pavadītais ceļš aizņēma apmēram 4 minūtes. Dzīvošana bija pieticīgos apstākļos, bet bija viss nepieciešamais.

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Piešķirtā stipendija bija pietiekama, lai segtu dzīvošanas izmaksas.

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

Datelne ir maza pilsētiņa, kuras tuvākajā apkārtnē ir skaistas un piedzīvojumiem pilnas pilsētas – Dortmunde, Minstere, Esene, Diseldorfa un citas –, kuras ir ērti sasniedzamas ar vilcienu.

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Visjaukākā atmiņas saistās ar pacientu klīnisko gadījumu analīzi.

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Nebaidīties mēģināt.