Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Elīna
Studiju gads
2. kurss
Valsts
Grieķija
Studiju programma
Tiesību zinātne
Mobilitātes veids
Studijas
Mobilitātes periods
-

Kā notika studiju plāna sagatavošana?

Universitātes mājaslapā bija atrodami pieejamie kursi. Izvēlējos kursus, kuri bija internacionāli vai arī saistīti ar Eiropas Savienības likumdošanu. Izvēlētos kursus ierakstīju studiju līgumā. Nosūtot līgumu Grieķijas universitātei, tiku tiem pieteikta.

Kā tiek organizēts mācību process? Apraksti atšķirīgo mācību procesā!

Katra kursa lekcija notika vienu reizi nedēļā un bija 2-3 stundas gara. Dažās no tām iekļāva tikai studentu prezentācijas, kuras tika ieskaitītas kā eksāmens. Citās lekcijās apmeklējums nebija obligāts un vienīgais, kas bija nopieciešams, lai nokārtotu kursu, bija apmeklēt eksāmenu. Pasniedzēji katru lekciju kavēja vismaz 15 minūtes.

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

Ar facebook grupas palīdzību atradu dzīvokli, ko dalīju ar 3 Eramsus+ studentiem, saimniece bija jauka grieķu sieviete, kura palīdzēja, kad vien tas bija nepieciešams. Dzīvoju Atēnās. Pilsēta pazīstama ar biežajiem protestiem. Lielākā daļa no tiem bija droši, bet bija arī reizes, kad universitāte atsūtīja e-pastu ar lūgumu neiet ārā no dzīvokļa, jo kāds konkrēts protests varot kļūt vardarbīgs. Katru nedēļu netālu no manas universitātes bija konflikta situācijas ar policiju, kuru laikā iedzīvotāji ar ‘’Molotova kokteiļiem’’ apmētāja policijas ēku. Uzsākot mācības likās ļoti nepierasti, ka gandrīz uz katra stūra bija redzami policisti ar vairogiem un maskām. Kopumā dzīvošanas apstākļi bija labi, bet drošības pēc naktīs labāk nepārvietoties vienam.

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

 Stipendija bija pietiekama, jo ēdiena cenas bija līdzīgas cenām Latvijā. Arī metro karte mēnesī maksāja 16 eiro – līdzīgi kā studenta e-talons. 

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

Iespējams ieteiktu pameklēt kādu citu pilsētu Grieķijā, jo tā ir ļoti skaista valsts, bet dzīvi Atēnās mazliet apgrūtina visi protesti. Trīs reizes rudens semestrī saņēmām e-pastus par to, ka visu nedēļu nav jāierodas uz lekcijām, jo studenti ir ieņēmuši universitāti. Atēnās bija arī liela problēma ar narkomāniem, un policija šo problēmu nelaboja. Ja tomēr kāds students izvēlas Atēnas, es ieteiktu iegādāties ESN studenta karti, jo tā piedāvā dažādas atlaides, kā arī sekot studentu organizāciju grupām Facebook, jo vairākas reizes nedēļā notiek dažādi jautri pasākumi un lēti vairāku dienu ceļojumi uz salām un dažādām skaistām vietām Grieķijā.

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Visjaukākās atmiņas bija saulainās dienas pavadītas kopā ar jauniegūtajiem draugiem.

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Būt atvērtākai pret jauniem cilvēkiem un pieredzēm.