Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Ilze
Studiju gads
Absolvente
Valsts
Austrija
Studiju programma
Medicīna
Mobilitātes veids
Absolventu prakse
Mobilitātes periods
-

Kā atradi prakses vietu?

Pirms prakses daudz laika pavadīju, pētot Austrijā pieejamo klīnisko universitāšu slimnīcu mājaslapas. Tā kā virziens bija skaidrs (Otorinolaringoloģija), tas nedaudz sašaurināja potenciālo prakses vietu loku. Sūtīju savu CV un motivācijas vēstuli attiecīgās klīnikas sekretārei. Rezultāta saņēmu atbildi no divām universitātes slimnīcām – Grācas un Sanktpeltenes, kur praksi bija iespējams uzsākt jebkurā man vēlamā laikā. Par labu prakses vietas izvēlei nostrādāja arī RSU Otorinolaringoloģijas katedras vadītājas G. Sumeragas ieteikums.

Kādi bija tavi prakses uzdevumi? Apraksti vienu tipisku dienu prakses vietā!

Dienu uzsākām plkst. 7.15 ar t.s. “piecminūti”, pēc kuras devāmies rīta vizītē pa nodaļu. Pēc vizītes dienu tālāk bija iespējams turpināt vai nu ambulancē, vai arī operāciju zālē. Ambulancē piedalījos pacientu izmeklēšanā, izmeklējumu interpretācijā, dažādu ORL pamata manipulāciju veikšanā. Operāciju zālē pieredzi guvu gan vērojot pieredzējušus speciālistus darbībā, gan asistējot lielāka apmēra operācijās. 

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

Vīnē īrēju istabu četristabu dzīvoklī, kuru atradu mājaslapā https://www.wg-gesucht.de. Piedāvājums plašs, atliek tikai atrast sev tīkamāko.

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Stipendijas apjoms bija pietiekams dzīvesvietas īrei un vilciena mēnešbiļetes iegādei. Ikdienas tēriņiem bija nepieciešams papildu finansējums.

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

Vācu valodas priekšzināšanas ir obligātas, jo lielākā dienas daļa balstās uz ārsta-ārsta, paciena-ārsta komunikāciju. Ja zini valodu, paveras plašākas iespējas praktiski darboties līdzi, tātad arī pati prakse kļūst vērtīgāka.  Prakse ir svarīga, tomēr brīvajā laikā aicinu iepazīt arī Austrijas kultūru.

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Iespēja uzturēties Vīnē vairākus mēnešus bija viens liels piedzīvojums. Brīvā laika pavadīšanas iespēju ir ļoti daudz, atliek tikai izvēlēties, kas vairāk interesē – nedēļas nogalē var nesteidzīgi baudīt kultūru pilsētā, vai arī stundas laikā būt kalnos un iet pārgājienos, redzēt fantastiskus skatus.

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Atcerēties, ka esi praksē. Mēģināt no tās paņemt maksimumu – ikdienā iespējami daudz komunicēt, jautāt un iesaistīties. Galvenais ir nekautrēties!