Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Lizete
Studiju gads
4. kurss
Valsts
Spānija
Studiju programma
Fizioterapija
Mobilitātes veids
Prakse
Mobilitātes periods
-

Kā atradi prakses vietu?

Prakses vietu izvēlējos no fizioterapijas programmai piedāvātajām vietām.

Kādi bija tavi prakses uzdevumi? Apraksti vienu tipisku dienu prakses vietā!

Katru dienu biju kādā no Valensijas slimnīcām. Kopā ar atbildīgo, slimnīcas norīkoto mentoru iepazināmies ar pacientu slimības vēsturēm, strādājām ar pacientiem. Vēlāk, kad kādu laiku prakses vietā jau biju pavadījusi, ar pacientiem strādāju patstāvīgi.

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

Es  dzīvoju studentu apartamentos, kur kopā bija 11 istabas. Vietu sameklēju un izvēlējos pati, jo  universitāte izmitināšanu nenodrošina. Minētajā dzīvesvietā mums veselu mēnesi bija elektrības traucējumi, kas ļoti apgrūtināja ikdienu, bet pēcāk tie tika atrisināti. Kopumā dzīvesvieta bija patīkama, izdevīgā atrašanās vietā, skaistā apkārtnē, tomēr tā bija ļoti dārga.

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Pietika īres segšanai un nedaudz iztikai, jo Valensijā īres izmaksas ir salīdzinoši augstas. Jāatzīst, ja paralēli nestrādātu un nesaņemtu algu, būtu grūti izdzīvot. 

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

Noteikti iesaku apgūt spāņu valodas pamatus vismaz labā sarunvalodas līmenī, jo angļu valodu prakses vietā lietot praktiski nebija iespējams. Arī sadzīvē viss bija spāņu valodā. Varētu teikt, ka angļu valodu lietoju tikai sarunājoties ar saviem dzīvokļa biedriem.

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Dzīvojot Valensijā pirmo reizi pamēģināju sērfot un vēlāk gāju sērfošanas kursos. Tā bija tiešām fantastiska pieredze. Noteikti urpināšu šo hobiju attīstīt.

Vēl viena jauka sagadīšanās bija koncerts un tikšanās ar pasaulslaveno, Latvijā dzimušo ebreju izcelsmes čellistu Mišu Maiski, kurš, kamēr biju Valensijā, uzstājās koncertzālē "Ciudad les Artes y Ciencias".

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Šis brauciens bija atziņām bagāts, jo ceļošana, kontaktēšanās ar cilvēkiem no dažādām valstīm un vides maiņa viennozīmīgi paplašina skatījumu uz dzīvi un iemāca daudz jauna. Viena no vērtīgākajām atziņām ir par valodu zināšanām. Valodu zināšanas ir atslēga uz pasauli. Dzīvoju kopā ar vairākiem studentiem, kas tekoši runāja pat četrās svešvalodās. Mēs Latvijā, iespējams, nenovērtējam valodu zināšanu lielās priekšrocības. Ar angļu un krievu valodu nepietiek.