Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Laura
Studiju gads
Doktorantūra
Valsts
Itālija
Studiju programma
Juridiskās zinātnes, doktorantūra
Mobilitātes veids
Prakse
Mobilitātes periods
-

Kā atradi prakses vietu?

Rūpīgi meklējot internetā, atradu savam promocijas darba tematam un izpētes materiālu pieejamībai atbilstošu prakses vietu.

Kādi bija tavi prakses uzdevumi? Apraksti vienu tipisku dienu prakses vietā!

Praksē devos ar mērķi izstrādāt promocijas darba pirmo nodaļu, kurā pētīti starptautiskie, Eiropas padomes un Eiropas Savienības normatīvie akti. Ikdienas darbs bija saistīts ar institūcijā pieejamiem resursiem un to izpēti, kā arī promocijas darba rakstīšanu. Papildus minētajam apmeklēju lekcijas cilvēktiesību jomā pie pieredzējušiem profesoriem no dažādām Eiropas Savienības dalībvalstīm.

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

Dzīvošanas apstākļi bija lieliski. Tā kā dzīvesvieta tika sameklēta jau savlaicīgi, bija iespēja īrēt dzīvokli 10 minūšu attālumā no universitātes. Tā kā gan dzīvoju, gan praksē strādāju uz salas, pēc darbadienas bija iespējams doties uz pludmali. Tā kā bija labi laikapstākļi, bija iespējams peldēties līdz pat novembrim.

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvesvietas izmaksu segšanai visā norādītājā laika periodā un daļēji sedza ēdināšanas izmaksas universitātē. Pārējiem izdevumiem nepieciešami papildu finansiālie līdzekļi.

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

Laicīgi meklēt dzīvesvietu. Venēcijā un apkārt esošajās lagūnas salās dzīvesvietu atrast ir problemātiski, gan to nepieejamības dēļ, gan tādēļ, ka tās var būt diezgan dārgas, ja tiek meklētas pēdējā brīdī. Sabiedriskais transports ir dārgs, ja nav nokārtota Venēcijas vietējā iedzīvotāja transporta karte. Ir jālūdz, uzņemošās iestādes palīdzība dokumentu nokārtošanā, lai iegūtu vietējā iedzīvotāja sabiedriskā transporta karti. Sabiedriskais transports tiek organizēts uz ūdens (pa kanāliem) un tas iet diezgan lēni, tāpēc arī rūpīgi jāaprēķina ceļā pavadāmais laiks. Uz Lido salas ērts transportlīdzeklis ir velosipēds. Turklāt velosipēds nav jāpērk. Vietējos velo veikalos ir iespēja vienoties par velosipēda īri uz pāris mēnešiem.

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Iespēja trīs mēnešus dzīvot vienīgajā vietā uz pasaules, kur ikdienas dzīve tiek organizēta uz ūdens pats par sevi bija piedzīvojums un pieredze manā dzīvē. Tā bija arī zināma iespēja saīsināt sev pārziemošanu Latvijā par diviem mēnešiem, jo saulainais laiks Itālijā lutināja līdz pat novembrim.

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Disciplīna, rūpīga laika plānošana pētniecībai un sportiskās aktivitātes, ir veiksmīgi izstrādāta promocijas darba pamats.