Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Linda
Studiju gads
3. kurss
Valsts
Bulgārija
Studiju programma
Starptautiskās attiecības - Eiropas studijas
Mobilitātes veids
Studijas
Mobilitātes periods
-

Kā notika studiju plāna sagatavošana?

Pirms došanās uz AUBG, universitāte atsūta visus iespējamos kursus, no kuriem students var sev izvēlēties vajadzīgākos un  interesantākos. Pēc orientācijas nedēļas studentam ir 1 nedēļa laika doties uz izvēlētajiem kursiem un izlemt, vai paturēt izvēlēto kursu vai mainīt uz citu. Protams, visiem kursiem ir jābūt saskaņotiem ar RSU.

Kā tiek organizēts mācību process? Apraksti atšķirīgo mācību procesā!

Katram studentam tiek izveidots un uz e-pastu nosūtīts lekciju plāns, kas paliek nemainīgs līdz semestra beigām. Pavisam ir 2 eksāmeni katrā kursā. Viens eksāmens ir starp-semestrī, pirms rudens brīvlaika. Otrs eksāmens ir semestra beigās, kursam noslēdzoties. Mācību laikā var tikt uzdoti dažādi mājas darbi – lasīšana, nelielas esejas, grupu projekti, prezentācijas, izspēles spēles. Apmeklējums ir ļoti svarīgs.

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

Dzīvošanas apstākļi bija teicami. Pirms apmaiņas tika dota iespēja izvēlēties, kādā istabā dzīvot. Var dzīvot gan viens pats, gan divatā, gan četratā ar kopīgu dušu un tualeti. Izmaksas mainās atkarībā no izvēlētās istabas. Katrā istabā ir ledusskapis, gulta, galds, kur mācīties, skapis. Jaunākās istabās ir arī gaisa kondicionieris. Katra ēka piedāvā arī “īrēt” virtuvi uz konkrētu laiku. Viss atrodas ļoti tuvu (dažu minūšu gājiena attālumā) – pārtikas veikals, mācību telpas, bibliotēka, universitātes kafejnīcas un ēdnīca. Tāpat arī ir ļoti moderna trenažieru zāle. Ir iespēja iesaistīties dažādu klubu darbībā. Runājot par ēšanu, katram studentam mēneša sākumā tiek ieskaitīta konkrēta naudas summa uz studenta ID karti, kuru tas var izmantot kafejnīcās un ēdnīcā. Tāpat par nelielu samaksu ir iespēja izmazgāt apģērbu.

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Domāju, ka stipendija ir pietiekama, ja tiešām tā tiek veltīta tikai dzīvošanai, domājot taupīgi. Tomēr, ja students vēlas ēst ārpus universitātes nodrošinātajām ēdināšanas iestādēm, tad, nē. Arī dažādiem tuvākiem un tālākiem ceļojumiem ar stipendiju nepietiks. 

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

Dzīvot visu laiku uz vietas nebūs tik interesanti, tāpēc iesaku paceļot pa Bulgāriju vai tās kaimiņvalstīm. Varbūt iesaistīties kādā no universitātes piedāvātajiem klubiem vai apmeklēt trenažieru zāli. Rudens semestrī vairāk paņemt vasaras drēbju un mazāk – ziemas. Būt atvērtam un pretimnākošam, tad viss izdosies!

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Vislabāk palika atmiņā orientācijas nedēļa, kad viss vēl ir nepazīstams, jauns un aizraujošs, kad gribi iepazīsties ar jauniem cilvēkiem, jauniem draugiem. Karaoke vakars, dažādie uzdevumi grupās, talantu šovs, kopējais pikniks, kopīgās brokastis.

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Visam teikt – jā! Nebaidīties!