Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Madara
Studiju gads
4. kurss
Valsts
Slovākija
Studiju programma
Fizioterapija
Mobilitātes veids
Prakse
Mobilitātes periods
-

Kā atradi prakses vietu?

Prakses vietu atrada un piedāvāja izvēlētā augstskola. 

Kādi bija tavi prakses uzdevumi? Apraksti vienu tipisku dienu prakses vietā!

Prakse sākās plkst. 8.00 no rīta. Ambulatorā iestādē ārstēju dažāda vecuma pacientus ar dažādām slimībām, lielākoties ar dažādām muskulo skeletālām un neiroloģiskām problēmām. Ārstēšanā pielietoju dažādas tehnikas, tā pat arī apguvu jaunas metodes, ar kurām strādāt. Saziņa ar pacientiem pārsvarā notika krievu un slovāku, reizēm arī angļu valodā. Prakse beidzās plkst. 13.00. 

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

Tā kā kopmītnēs vietu nebija, ar kursa biedreni dzīvojām divistabu dzīvoklī, kas katrai izmaksāja apmēram 280 eiro mēnesī. Dzīvošanas apstākļi bija lieliski. Ružomberoka ir ļoti klusa, salīdzinoši maza pilsēta, kuru var mierīgi izstaigāt ar kājām. Blakus ir kalni un slēpošanas kūrorts, netālu ir bezmaksas brīvdabas termālie ūdeņi. Jārēķinās, ka lielākā daļa veikalu brīvdienās ir slēgti.  Ēdiens šajā pilsētā bija lēts. Labāku vietu Erasmus+ mobilitātei nevaru iedomāties.

erasmus_2020_madara_3.png

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Dzīvošanas izmaksu segšanai piešķirtā stipendija bija pietiekama. Jāņem vērā, ka papildus izdevumus radīja dažādu apskates objektu apmeklēšana, ekskluzīvākas maltītes un transports (degviela), jo uz Slovākiju devos ar mašīnu.

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

erasmus_2020_madara_2.png

Ļoti izdevīgi ir apmēram 10 eiro vērtībā iegādāties slovāku ISIC karti, ko piedāvā universitāte un kas ļauj pārvietoties par brīvu ar iekšzemes vilcienu – tā var ietaupīt ļoti daudz naudas.

Tā pat šī ISIC karte deva iespēju iegadāties maltīti par lētāku cenu konkrētās ēdnīcās.

Ņemiet līdzi atbilstošus siltus apavus kāpšanai kalnos. Kalni šeit ir visur un šeit ir neskaitāmas pārgājienu takas.

Pirms doties uz Tatru kalniem, noskaidrojiet laika apstākļus – tie mainās ļoti strauji, un kāpiens var kļūt bīstams. 

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Saulainā novembra dienā ar kursa biedreni devāmies uz Augstajiem Tatriem. Tur mēs sākām pārgājienu kalnos, redzējām vairākus ūdenskritumus, ceļā sastapām lapsu un vēlāk pusdienojām.  Braucot mājās, pavērās brīnišķīgs rozā saulriets uz Augstajiem Tatriem. 

erasmus_2020_madara.png

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Esmu bezgala pateicīga, ka man tika dota šī iespēja. Prakse Slovākijā man atvēra acis, sniedza citu skatu uz pasauli un iespējām man apkārt.  Nebaidies teikt jaunajam un pārmaiņām “jā”, pat, ja sākumā tās liekas trakas.