Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Māra Nikola
Studiju gads
2. kurss
Valsts
Nīderlande
Studiju programma
Multimediju komunikācija
Mobilitātes veids
Studijas
Mobilitātes periods
-

Kā notika studiju plāna sagatavošana?

Bija jāizvēlas moduļi, ko studēšu. Man bija nepieciešami vismaz divi. Diemžēl universitāte piedāvāja tikai divus, tāpēc liela izvēle nesanāca, taču biju apmierināta arī ar tiem moduļiem.

Kā tiek organizēts mācību process? Apraksti atšķirīgo mācību procesā!

Tā kā lielāko daļu laika nācās mācīties attālināti, un universitāte klātienē bija jāapmeklē tikai pirmos divus mēnešus, mācību process bija krietni citādāks. Salīdzinot ar universitāti Latvijā, mācības likās daudz grūtākas, arī prasības bija augstākas. Apvienojumā ar mācīšanos attālināti, tas bija liels izaicinājums, taču pasniedzēji un kursa biedri bija ļoti pretimnākoši.

erasmus_2020_mara_nikola.png

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

Dzīvoju studentu mājā ar 13 citiem studentiem. Dzīvošanas apstākļi bija ļoti labi, katram bija sava istaba. Pārējās telpas bija kopējas visiem studentiem.

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Piešķirtā stipendija nebija pietiekama. Dzīvošanas izmaksas bija ļoti augstas, bez papildus finansiālā balsta no vecāku puses man nebūtu pieticis.

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

Iesaku laicīgi meklēt dzīvesvietu, jo konkurence uz vienu vietu ir ļoti augsta. Kā arī iesaku apsvērt iespējas, vai būs kāds, kas papildus stipendijai varēs finansiāli atbalstīt, jo minimālie izdevumi tik un tā sanāk lieli. Būs nepieciešami uzkrājumi vai kāda cita papildu nauda.

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Jauku atmiņu ir ļoti daudz, taču viena no visjaukākajām ir Lieldienu vakariņas, kuras bija martā un bija kopā ar visiem mājas iedzīvotājiem.

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Vērtīgākais bija tas, ka man bija iespēja kļūt vēl patstāvīgākai un iemācīties ar visām problēmām tikt galā pašai.