Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Megija
Studiju gads
2. kurss
Valsts
Spānija
Studiju programma
Tiesību zinātne
Mobilitātes veids
Studijas
Mobilitātes periods
-

Kā notika studiju plāna sagatavošana?

Pašiem vajadzēja izvēlēties vēlamos kursus un tiem pieteikties interneta vietnē.

Kā tiek organizēts mācību process? Apraksti atšķirīgo mācību procesā!

Pārsvarā lekciju apmeklējums nav obligāts, tomēr praktiskās nodarbības gan ir obligātas. Tiek uzdoti vairāki mājasdarbi un gala atzīme tiek vērtēta kopā ar visiem mājasdarbiem un lekciju apmeklējumu. Gadās, ka gala eksāmena atzīme ir tikai 25 % vērta, jo pārējos 75 % rada citi kritēriji, ko pilda jau visu semestri.
Eksāmeni ir testa formātā. 
 

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

Dzīvoklī kopā dzīvojām 11 cilvēki, tomēr apstākļi nebija tie sliktākie. Viss normālai dzīvošanai nepieciešamais tur jau bija, tā ka nevajadzēja pirkt, kad ievācos dzīvoklī.

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Piešķirtā stipendija nebija pietiekama, lai segtu gan īres izmaksas, gan ēdienu, gan biļetes turp un atpakaļ. Jārēķinās, ka būs nepieciešami papildu līdzekļi.

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

Iesaku izpētīt cītīgi pilsētas rajonus, iedzīvotājiem pieejamās iespējas. Droši var sazināties arī ar mani, varu vairāk pastāstīt par pilsētu un katru tās rajonu.

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Visjaukākā atmiņa ir jaunu draugu iegūšana un došanās kopīgos piedzīvojumos. Piemēram, Manzanaras nacionālajā parkā kāpt kalnā, doties uz Toledo pilsētu ekskursijā vai arī visi tie vakari, ko pavadījām kopā ar dzīvokļa biedriem - kopīgie filmu vakari vai dziedāšana visiem kopā kamēr viens no dzīvokļa biedriem spēlēja ģitāru.

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Mēs visi esam cilvēki un labākais kā uzlabot sabiedrību sev apkārt ir būt draudzīgākam un pozitīvākam. Pietiek ar jaukas dienas novēlēšanu, vienkāršu pieklājību: paldies, lūdzu, atvainojos. Pietiek arī pat ar siltu smaidu.