Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Niks
Studiju gads
4. kurss
Valsts
Igaunija
Studiju programma
Ergoterapija
Mobilitātes veids
Prakse
Mobilitātes periods
-

Kā atradi prakses vietu?

Prakses vietu ieteica studiju programmas vadītāja.

Kādi bija tavi prakses uzdevumi? Apraksti vienu tipisku dienu prakses vietā!

Prakses uzdevumi: patstāvīgi veikt pacientu novērtēšanu, terapijas plānošanu un realizāciju, pamatojoties uz pierādījumiem balstītu praksi.

Tipiska diena:

Sākums plkst. 8.00, kad notiek nodaļas sapulce, tad gatavošanās pirmajai nodarbībai, kas būs plkst. 9.00 vai asistēšana pacientiem brokastīs plkst. 8.15 (atkarīgs no dienas un pacientiem). Nodarbības ar pacientiem ilga 45 min, katrā bija viens vai divi pacienti.

Pusdienu pārtraukums plkst. 13.00 un atkal nodarbības ar pacientiem līdz plkst. 16.00. Beigās īsa sapulce ar terapeitiem par šo dienu, un nākamās dienas plānu, nepieciešamās dokumentācijas aizpildīšana.

Nodarbības bija gan individuālas, gan terapeita vadībā vai pie kāda cita speciālista, lai mācītos par tehnoloģijām un metodēm, kas pieejamas centrā.

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

Rehabilitācijas centram, kurā strādāju, pilsētā ir 2 dzīvokļi, kuros izmitina studentus vai darbiniekus. Man no dzīvesvietas līdz rehabilitācijas centram bija jāiet ar kājām 40 minūtes vai 15 minūtes jābrauc ar velosipēdu.

Dzīvoklis bija tipiskā padomju laika (renovētā) ēkā,. Dzīvoklī bija četras istabas, tajā dzīvoju kopā ar 2 fizioterapeitiem no Nīderlandes un Austrijas. Dzīvokļa īre bija 3 eiro dienā, jāmaksā prakses perioda beigās.
 

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Stipendija bija pilnīgi pietiekama dzīvei, Igaunijas mazpilsētā dzīvot ir lēti.

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

Ieteikumi būtu noteikti veltīt laiku pilsētas izpētei un atrast veidu nopirkt uzticamu velosipēdu vai atvest savu. Jāņem vērā, ka pilsēta atrodas pie jūras, tāpēc rudens tur ir aukstāks un lietaināks nekā Rīgā. Un noteikti iesaku izmantot iespēju apskatīt arī citas pilsētas Igaunijā, jo tās visas ir ļoti tuvu.

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Labākā atmiņa ir, ka Igaunija ir tuvu, tāpēc manai mammai bija iespēja mani apciemot, kopīgi pavadījām brīvdienas Hāpsalā un Tallinā, jo, kopš esmu sācis studēt, neesam kopīgi nekur bijuši ārpus valsts.

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Atziņa – man par brīnumu, mēs esam ar igauņiem krietni radniecīgāki nekā to biju domājis. Diezgan interesanti bija saprast, ka tie vārdi, kas Latviešu valodā ir aizgūti no līvu valodas ir līdzīgi igauniski (piemēram, bilde - pild). Igaunija dažās sadzīves vai politiskos jautājumos ir apsteigusi Latviju, tāpēc no tās varam daudz mācīties. Kopumā bija interesanti iepazīt kaimiņus ikdienā, nevis tikai tūrista formā.