Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Renāte
Studiju gads
5. kurss
Valsts
Polija
Studiju programma
Medicīna
Mobilitātes veids
Studijas
Mobilitātes periods
-

Kā notika studiju plāna sagatavošana?

Erasmus studijas uzsāku rudens semestrī, tādēļ vasaras sākumā tika izveidots studiju plāns Learning Agreement. Šajā dokumentā ir uzskaitīti priekšmeti, kurus apgūšu apmaiņas universitātē, un to paraksta abas universitātes.

Septembra sākumā apmaiņas universitāte atsūtīja nodarbību grafikus rudens semestrim visiem kursiem no Medicīnas fakultātes ārzemju studentu sadaļas. Septembra laikā bija jāizveido pašam savs studiju grafiks, iekļaujot sev nepieciešamos priekšmetus, kas minēti Learning Agreement. Bija jāuzmanās, lai nodarbību laiki nesakristu ar cita priekšmeta nodarbībām.

Varēja izvēlēties nodarbības no visiem kursiem, ne tikai savējā, tāpēc grafikā iekļāvu priekšmetus gan no ceturtā, gan piektā, gan arī sestā studiju gada. 

erasmus_2020_renate.jpg

Kā tiek organizēts mācību process? Apraksti atšķirīgo mācību procesā!

erasmus_2020_renate_2.png

Studiju laikā pievienojos dažādām grupām no dažādiem kursiem. Katrā kursā vidēji ir 4 grupas, katrā ap 20-25 studenti. Tā kā ļoti daudziem Erasmus+ studentiem bija nepieciešams apgūt neiroloģiju, šim priekšmetam mums tika izveidota atsevišķa Erasmus+ studentu grupa.

Nodarbības sākās laikā no plkst. 8.00 līdz 9.00 rītā un ilga vidēji līdz pulksten vieniem pēcpusdienā. Visos priekšmetos nodarbību veidoja teorētiskā un praktiskā daļa.

Teorētiskā daļa tika saukta par semināru, līdzinājās lekcijai.

Praktiskajā daļā devāmies pie pacientiem vai uz operāciju zālēm. Mūs vienmēr pavadīja ārsts, kas tulkoja pacientu teikto un komentēja operācijas. Katru semināru vadīja cits ārsts un arī praktiskajā daļā bija dažādi ārsti. Kopumā ārstu attieksme pret studentiem bija ļoti laipna un pretimnākoša.

Visus eksāmenus un ieskaites bija iespēja kārtot pirms sesijas, norunājot konkrētu laiku un vienojoties ar savu grupu.

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

Dzīvoju universitātes kopmītnēs, no kurām līdz universitātei bija aptuveni 20 minūtes jābrauc tramvajā. Dzīvoju divvietīgā istabiņā ar vēl vienu Erasmus+ studenti. Mums bija sava vannas istaba un ledusskapis. Virtuve bija kopīga uz katru stāvu. Dzīvošanas apstākļi bija labi, manā stāvā visi bijām Erasmus+ studenti. Mēneša maksa bija 700 zloti jeb aptuveni 165 eiro. 

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Ar piešķirto stipendiju pietika dzīvošanas izmaksu segšanai. Pārtika veikalos ir lētāka kā Latvijā, arī kafejnīcās var izdevīgi paēst. Sabiedriskais transports ir lēts, ja pērk mēnešbiļeti. Studentiem ir ļoti daudz atlaižu. 

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

Varšava ir galvaspilsēta, tādēļ tajā ir dažādi rajoni un daudz objektu, ko apskatīt. Sabiedriskais transports ir ļoti ērts, pārsvarā pārvietojos ar tramvaju vai autobusu, ir arī metro. Iesaku apceļot arī citas Polijas pilsētas, to ērti var darīt pārvietojoties ar vilcienu. 

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Man patika Erasmus+ studentu organizācijas rīkotais brauciens uz Krakovu. Braucām gandrīz puse no visiem Erasmus+ medicīnas studentiem un trīs dienas devāmies dažādās ekskursijās pa Krakovu. Pilsēta ir ļoti skaista ar senu vēsturi. Tāpat noteikti iesaku apmeklēt Gdaņsku. 

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Biju patīkami pārsteigta, ka nesastapu nevienu studentu, kurš nezinātu, kas ir Latvija. Visi jaunieši bija dzirdējuši par Latviju vai jau bijuši Rīgā. Daži interesējās par manu universitāti, jo bija lasījuši par Rīgas Stradiņa universitāti un apsvēruši iespēju tajā mācīties. Vairāki Erasmus+ studenti, kas apceļoja dažādas Eiropas valstis, devās arī uz Latviju un Lietuvu. Visiem ļoti patika Rīga un viņi sacīja, ka dzīvoju ļoti skaistā pilsētā. Šī pieredze man lika paskatīties citām acīm arī uz savu valsti un mājām.