Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Rūdolfs Kārlis
Studiju gads
2. kurss
Valsts
Grieķija
Studiju programma
Multimediju komunikācija
Mobilitātes veids
Studijas
Mobilitātes periods
-

Kā notika studiju plāna sagatavošana?

Studiju plānu nācās izmainīt no sākotnēji izvēlētā. Studiju plānu sastādīju attiecīgi: 3 kursi no Komunikāciju fakultātes (Journalism and Mass Communication) un 2 kursus no Kultūras fakultātes (Fine Arts). Attiecīgos kursus izvēlējos pēc to piedāvātā satura, pieejamības Erasmus+ studentam un pēc vienas nodarbības apmeklējuma, jo vēlējos redzēt kāds būs mācību process attiecīgajā kursā. 

Kā tiek organizēts mācību process? Apraksti atšķirīgo mācību procesā!

Atsevišķi kursi tiek pasniegti un apgūti diskusiju  veidā, proti, kurss tiek apgūts veidojot diskusiju starp studentiem un profesoru par attiecīgiem tematiem. Šādā veidā informāciju var uzņemt daudz vieglāk un saprotamāk nekā pievēršot visu uzmanību teorijai.

Vienā kursā katru nodarbību tika veidoti grupu darbi, kas uzlaboja sadarbību un komunikācijas spējas.

Lekciju un nodarbību ilgums ir 2,5 h.

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

Es īrēju istabu četristabu dzīvoklī, kopā ar citiem studentiem. Dzīvošanas apstākļi bija labi, nebija nekādu problēmu. Dzīvoklis bija aprīkots ar visu nepieciešamo un atrašanās vieta bija apmierinoša, līdz centram un universitātei +/- 10 min ar transportu (ar kājām +/- 25min). 

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Jā.

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

Iesaku kārtīgi un precīzi noskaidrot par izvelētajiem kursiem, jo ar to var gadīties problēmas. Kā arī komentārs par pārvietošanos - sabiedriskais transports neseko noteiktam grafikam un gandrīz vienmēr ir pārpildīts ar cilvēkiem.

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Universitātes studentu pārvaldes organizētie pasākumi Erasmus+ studentiem, it īpaši nedēļas nogales brauciens uz Skiathos salu. Šajā braucienā bija iespēja apskatīt daudz un dažādas vietas, izbaudīt dažādas kultūras un nodibināt labus kontaktus ar citiem Erasmus+ studentiem.

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Jābūt atvērtam jaunām pieredzēm, komunikablam un pašpārliecinātam, tad Erasmus+ programma paies daudz produktīvāk gan no studiju puses, gan no brīvā laika pavadīšanas.