Pārlekt uz galveno saturu

Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) 15. oktobrī Ben Guriona Universitātes (Bēršeba, Izraēla) vieslektore Sāra B. Aharoni (Sarai B. Aharoni) uzstāsies ar vieslekciju Paradigmu maiņa: sieviešu miera kustību un drošības iniciatīvu izpēte Izraēlā (Breaking Paradigms: Studying Local Women’s Peace Movements and Security Initiatives in Israel). Lekcija tiks lasīta angļu valodā.

Vieslekcijā tiks diskutēts par metodoloģiskajām problēmām, kas saistītas ar pētījumu par sieviešu iesaisti starptautiskajos miera un drošības normu jautājumos. Salīdzinot divus Izraēlā izveidojušos aktīvisma veidus – anti-militāristu pretošanos un dzimumu līdztiesības nodrošināšanas stratēģija – vieslektore piedāvā feministisku lokalizācijas jēdziena skaidrojumu. Lokalizācija notiek tad, kad vietējie iedzīvotāji interpretē un pielāgo normas, ko starptautiskā sabiedrība sākotnēji formulēja universālā valodā, lai paustu vietējās vērtības, intereses un politisko identitāti.

Lekcijā varēsiet izsekot ANO Drošības padomes rezolūcijas nr. 1325 daļējas īstenošanas procesam Izraēlā un vietējo iedzīvotāju interpretāciju dažādībai. Vieslektore argumentēs viedokli par to, ka šīs atšķirības ir dažādu iesaistīto dalībnieku stratēģiska izvēle, kas atklāj, kā atšķiras sieviešu grupu izpratne par feministiskajām dilemmām par dzimumu līdztiesību un bruņotajiem konfliktiem Izraēlā.

Plašāka informācija par lektori (angļu valodā)

Norises vieta

Telpa
Hipokrāta auditorijā

Tā kā Rīgas Stradiņa universitāte ir publiska iestāde, pasākuma laikā jūs varat tikt fotografēts un/ vai filmēts. Fotogrāfijas un video var tikt publicēts universitātes mājaslapā, sociālajos medijos u. tml. Vairāk par savām tiesībām un iespēju iebilst pret šādu datu apstrādi varat uzzināt RSU Privātuma politikā. Ja iebilstat pret personas datu apstrādi, lūdzam par to informēt, rakstot uz rsuatrsu[pnkts]lv (rsu[at]rsu[dot]lv).

As Rīga Stradiņš University (RSU) is a public institution you could be photographed and/or filmed during the event. Your personal data might be used to further the interests of RSU, e.g. for marketing or communication activities (incl. social media coverage). Read more about your rights see the RSU Privacy Policy. Should you have any objections to your personal data being processed please inform us via e-mail at rsuatrsu[pnkts]lv (rsu[at]rsu[dot]lv).

Datums: