Pārlekt uz galveno saturu
Konferences, semināri

Šā gada jūlijā Spānijas pilsētā Barselonā 29. Starptautiskās Biostatistikas konferences laikā Rīgas Stradiņa universitātes Statistikas mācību laboratorijas vadītājs Andrejs Ivanovs kopā ar Tartu Universitātes profesori Kristu Fišeri (Krista Fischer) prezentēja Pasaules Biostatistikas asociācijas valdei Skandināvijas-Baltijas reģiona pieteikumu rīkot 31. Starptautisko Biostatistikas konferenci Rīgā. Konferenci vēlējās uzņemt arī Minhene un Buenosairesa.

f64_riga_20140503_004.jpgRūpīgi izvērtējot gan Rīgas pārstāvju, gan Argentīnas un Vācijas kolēģu sagatavotos pieteikumus, Asociācijas valde nolēma, ka  31. Starptautiskā Biostatistikas konference notiks Rīgā 2022. gada jūlija sākumā.

Biostatikas konferences apmeklētāju loks ir ļoti plašs – tā pulcē 800–1000 biostatistiķu no Eiropas, Dienvidamerikas, Ziemeļamerikas, Āzijas, Āfrikas un Austrālijas un Okeānijas. Konference ilgst sešas dienas – no svētdienas līdz nākamajai piektdienai. Konference tiek rīkota reizi divos gados, un 2020. gadā 30. Biostatistikas konference notiks Dienvidkorejas galvaspilsētā Seulā.

Lai savlaicīgi sagatavotos tik apmeklētai konferencei, jau šā gada decembra sākumā tiek plānota Asociācijas valdes vizīte Rīgā, kur tā iepazīsies tuvāk ar pilsētu un tās iespējām uzņemt tik plašu pasākumu, kā arī lemt par konferences norises vietu. Patlaban tiek izskatītas divas potenciālas norises vietas – Rīgas Stradiņa universitātes centrālā ēka Dzirciema ielā un Radisson Blu Latvija Hotel konferenču zāles.

Konferences organizatoriskajā komitejā būs iesaistīti ne tikai RSU Statistikas laboratorijas un Latvijas Statistiķu asociācijas pārstāvji, bet arī kolēģi no Baltijas un Skandināvijas valstīm.

Pasaules Biostatistikas asociācija (The International Biometrics Society) ir lielākā statistiķu, matemātiķu un bioloģijas zinātnieku apvienība, kuras mērķis ir veicināt statistikas, matemātikas teoriju un metožu attīstību un pielietojumu biomedicīnā, sabiedrības veselībā un ekoloģijā. Asociācija ir dibināta 1947. gadā ASV un pirmais tās prezidents bija Ronalds Fišers (Ronald Fischer).