Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Sandra
Studiju gads
2. kurss
Valsts
Bulgārija
Studiju programma
Starptautiskās attiecības - Eiropas studijas
Mobilitātes veids
Studijas
Mobilitātes periods
-

Kā notika studiju plāna sagatavošana?

AUBG is liberāla stila skola, kas nozīmē to, ka studenti paši sastāda savu studiju plānu jeb izvēlas kursus, kurus apmeklēs mācību perioda laikā (semestrī). Tā kā pēc RSU standartiem mums ir jāpielāgo mobilitātes kursi Latvijā tekošajiem kursiem, tad attiecīgi es izvēlējos kursus, kas pēc satura bija līdzīgi RSU mācītajiem, tajā semestrī, vēlāk saskaņojot ar katedru.

Kā tiek organizēts mācību process? Apraksti atšķirīgo mācību procesā!

Kā jau minēju iepriekš, tad AUBG ir liberāla skola, kas jau ir galvenais atšķirīgais faktors mācību procesā. Netiek izmantota moduļa sistēma, tāpēc studiju process notiek visa semestra garumā, ar eksāmeniem semestra vidū. Nenotiek semināri, bet ir jābūt gatavam atbildēt jebkuras lekcijas laikā, kas gan nav atšķirība, bet ir svarīgs faktors, ko vajadzētu atcerēties.

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

Dzīvošana notiek universitātes kojās, kas ir obligāts nosacījums. Pavisam skolai ir trīs kojas, no kurām jaunākās ir viss dārgākās, tajās parasti ERASMUS studenti nedzīvo. Personīgi es dzīvoju viss sliktākajās kojās, tas ir vispār zināms fakts par SKAPTO II. Ar to es domāju, ka, man personīgi, vannas istabā bija skudras. Dzīvošana notiek ar istabas biedru un vēl vismaz diviem dzīvokļa biedriem ar kuriem tiek dalīta viena vannas istaba. Universitāte nodrošina internetu, bet ne labāko, tā nekādā ziņā nav Latvija. Uz katrām kojām ir virtuve un publiskās zonas, ballīšu istaba, veļas istaba utt.

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Nemāku teikt vai stipendija bija pietiekama, jo man bija papildus līdzekļi, un es esmu taupīgs cilvēks. Jāņem vērā, ka es studiju laikā arī ceļoju, bet es teiktu, ka stipendija pietiek, ja cilvēks dzīvo tikai pilsētā uz vietas un aizbrauc uz retajiem universitātes rīkotajiem izbraucieniem.

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

Blago (neviens nesauc pilsētu pilnajā nosaukumā, bet iesaku to iemācīties - Blagoevgrad) ir relatīvi maza pilsēta, kas nozīmē, ka ātri visu var apgūt. Attiecīgi nav nepieciešams izmantot sabiedrisko transportu (autobuss) un taksometri ir ļoti lēti, kas ir galvenais pārvietošanās veids (ar 4 levām, kas ir 2 eiro pietiek, lai aizbrauktu no vienas līdz otram pilsētas galam un vēl). Iesaku sagatavoties lasīt kirilicā, jo ne visas kafejnīcas piedāvā ēdienkartes angliski, iemācīties pāris frāzes, lai pasūtītu ēdienu ir viegli.
Iesaku doties kalnos un apskatīt krustu, bet runājiet ar vietējiem studentiem, ja negribat nokļūt nedrošos rajonos. Visu, ko nopirksiet un negribat vest atpakaļ, var pārdot AUBG SALE facebook lapā, tāpēc par to nevajag baidīties.
No pilsētas iet daudz autobusu, iesaku braukt un apskatīt gan valsti, gan kaimiņvalstis. Nogaršot - cheese balls with blueberry jam!!!

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Mana visjaukākā atmiņa vai piedzīvojums no ERASMUS ir no pirmajām nedēļām, kad devāmies uz tradicionālo bulgāru restorānu un dejojām viņu dejas, kā arī nakts sarunas ar citiem studentiem par viņu mājām, jo universitātē mācās daudz dažādu valstu pārstāvji, tādēļ vajag kontaktēties ne tikai ar ERASMUS studentiem. Stāsti ir daudz vairāk kā šķiet.

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Nevajag baidīties. Pasaule ir mums acu priekšā. Pat, ja aizdodoties kāds saprot, ka nestudē pareizo lietu, vai ka vēlas dzīvot ne Latvijā, vai jebko citu - tad vajag to iet un darīt. ERASMUS atver acis uz to, ka mēs varam daudz vairāk šajā pasaulē darīt, ja tikai uzdrošināmies.