Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Marla Ilka Charlotte
Studiju gads
4. kurss
Valsts
Vācija
Studiju programma
Medicīna
Mobilitātes veids
Studijas
Mobilitātes periods
-

Kā notika studiju plāna sagatavošana?

Kopā ar Erasmus koordinatoriem no RSU un uzņemošās universitātes sastādīju studiju plānu, kurā iekļauti ekvivalenti kursi lielākajai daļai to kursu, ko citādi es būtu studējusi RSU šajā semestrī. Pandēmijas dēļ īstenotais attālināto studiju formāts RSU man ļāva apmeklēt tos studiju kursus RSU, kuros es nevarētu piedalīties esot mobilitātē Vācijā. 

Kā tiek organizēts mācību process? Apraksti atšķirīgo mācību procesā!

The study process is organized in a very different way in Germany than in Latvia. In Latvia we start off and hopefully finish with a little group of students with whom we attend all of the subjects together. This is very good for a safe group dynamic and environment if you feel comfortable in group. In Lübeck the students are put into a different group for every subject they are taking, forcing them to be more independent which also shows in the way that the German students have to organize many things concerning the study process on their own while in Riga we are spoiled by ready-made individual schedule we are giving at each beginning of the semester.

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

Man bija ļoti labi dzīvošanas apstākļi dzīvoklī, ko dalīju ar jaukiem un rūpīgiem cilvēkiem. Mobilitātes laikā nesaskāros ar problēmām.

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Stipendija nenosedza visas manas dzīvošanas izmaksas, bet tās bija augstākas, jo es pēc iespējas vairāk ceļoju un baudīju dzīvi. Stipendija nosedza īres maksu, komunālos maksājumus un lielāko daļu no ēdiena ikdienai.

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

Mani pārsteidza Lībeka kā pilsēta un noteikti to iesaku kā Erasmus+ mobilitātes galamērķi tiem, kas par to domā. Vide man ne tikai palīdzēja studiju procesā, bet arī sniedza iespēju iepazīt cilvēkus no visas pasaules; jo sevišķi pirmajās pāris nedēļās, pirms pandēmija saasinājās. Ierastākā laikā Lībeka varētu būt lieliska pilsēta, kurā izklaidēties un labi atpūsties. 

erasmus_2021_marla_ilka_charlotte_1.png

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Es neaizmirsīšu to, kā kopā ar savu ciemos atbraukušo draugu sēdēju kafejnīcā "Niederegger Café" un baudīju iespējams labāko kūku savā dzīvē. Citas lieliskas atmiņas sasistās ar neskaitāmām reizēm, kad kopā ar draugiem sēdējām uz akmeņiem Trāvemindes ostā, vērojām saulrietu un ēdām siļķu sviestmaizes "Fischbrötchen", vai reizēm, kad devāmies pastaigās vai skrējienos ap ezeru pie mūsu dzīvokļa.

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Pats galvenais īpaši smagos brīžos ir būt atvērtam un pozitīvi noskaņotam. Pārlieku lielam satraukumam par eksāmeniem vai birokrātiju nevajadzētu būt tam iemeslam, kas cilvēku attur no labi pavadīta laika.

erasmus_2021_marla_ilka_charlotte_2.png