Pārlekt uz galveno saturu

Īsumā par studiju kursu

Kredītpunkti / ECTS:4 / 6
Kursa vadītājs:Liāna Deklava
Studiju tips:Pilna laika
Līmenis:2. cikla (Maģistra)
Mērķauditorija:Māszinības
Valoda:Latviešu
Zinātnes nozare:Klīniskā medicīna; Veselības aprūpe

Mērķis

Iegūt zināšanas par terapeitisku attiecību veidošanas pamatprincipiem, veicināt pamatprasmju attīstību lietot terapeitisko komunikāciju, realizējot uz indivīdu centrētu aprūpi.

Priekšzināšanas

Psihosociālās vajadzības, sociālā psiholoģija, saskarsme veselības aprūpē, transkulturālā aprūpe, veselības aprūpes filozofija, psihosomatiskā medicīna, stresa menedžments.

Rezultāti

Zināšanas

Studiju kursa apguves rezultātā studenti spēj parādīt zināšanas par veiksmīgas komunikācijas pamatprincipiem, biopsihosociālā modeļa nosacījumu izmantošanu saskarsmē ar pacientu, terapeitisko attiecību un terapeitiskās vides veidošanas nosacījumiem.

Prasmes

Studiju kursa apguves rezultātā studenti spēj argumentēti skaidrot pacienta vajadzības komunikācijā, analizēt un novērtēt ar stresu saistītas situācijas pacienta aprūpē un izstrādāt atbilstošu uz pacientu centrētu attiecību modeli.

Kompetences

Studiju kursa apguves rezultātā studenti spēj apvienot teoriju un metodes, analizējot pacientu kā personību, novērtējot viņa vajadzības komunikācijā un ģenerējot terapeitisku attiecību vadīšanas nosacījumus.

Plānojums

Plānošanas periods:2024. gada rudens semestris
Studiju programmaStudiju semestrisProgrammas līmenisStudiju kursa kategorijaDocētājiGrafiks
Māszinības, MZFM3MaģistrsObligāts