Pārlekt uz galveno saturu
Vārds, uzvārds
Gerda
Studiju gads
Dermatoloģija, veneroloģija
Valsts
Austrija
Studiju programma
Medicīna, rezidentūra
Mobilitātes veids
Prakse
Mobilitātes periods
-

Kā atradi prakses vietu?

Man palīdzēja šajā pilsētā dzīvojošais paziņa.

Kādi bija tavi prakses uzdevumi? Apraksti vienu tipisku dienu prakses vietā!

Novēroju citu ārstu darbu, ik pēc divām nedēļām rotēju (dermatoloģijas stacionārs, dermatoloģijas ambulance, ķirurģija, STS un HIV ambulance, alergoloģijas nodaļa). Plkst. 7.15 visi kopā satikāmies uz rīta sēdi, lai izrunātu jaunākās ziņas un noskaidrotu, kas noticis pa nakti. Plkst. 8.00 sākās darbs līdz pusdienlaikam. Parasti biju kopā ar kādu dakteri, novēroju viņa darbu. Varēju uzdot sev interesējošus jautājumus un izrunāt viņu pieredzi. Visi vienmēr bija ļoti laipni un atsaucīgi.

Ap plkst. 13.30-14.00 parasti bija pusdienas. Dermatologi parasti visi kopā ēda semināru istabā. Ar ēdienu dalījāmies – viens atnesa maizi, cits sieru, cits uztaisīja salātus. Manuprāt ļoti jauka tradīcija. Pēc tam līdz plkst. 16.00 bija brīvais laiks.

Kādi bija dzīvošanas apstākļi?

Izcili (pateicoties manai paziņai).

Vai piešķirtā stipendija bija pietiekama dzīvošanas izmaksu segšanai?

Nē.

Ieteikumi, padomi citiem studentiem, kas dosies mobilitātē uz šo pilsētu?

Dzīvokli vai kopmītnes šeit ir praktiski neiespējami atrast. Ja dodas šeit, tad noteikti iesaku laicīgi meklēt dzīvesvietu.

Visjaukākā atmiņa/piedzīvojums no Erasmus pieredzes

Tas, ka varēju prezentēt klīniskos gadījumus no Latvijas. Bija ļoti interesanti uzzināt viņu viedokli.
Patīkami bija, kad mana supervizore no BKUS ieradās Lincā un es viņai izrādīju slimnīcu un mēs tikāmies ar nodaļas vadītāju.
 

Visvērtīgākā atziņa/mācība

Visvērtīgāk laikam bija apzināties, ka esmu uz pareizā ceļa - cenšos savā ikdienas praksē strādāt līdzīgi kā attīstītākās Eiropas valstīs. Bija vērtīgi redzēt, kādai būtu jāizskatās modernai klīnikai, pieejamām diagnostikas metodēm un ārstēšanas iespējām. Latvijā tas dažādu apstākļu dēļ bieži nav iespējams.