Pārlekt uz galveno saturu
Atzinība
Darbiniekiem

Veselības ministrs Hosams Abu Meri (attēlā) ceturtdien, 2. maijā, svinīgā ceremonijā sveica veselības nozares profesionāļus – godināja septiņus Ministru kabineta Atzinības raksta saņēmējus, kā arī 49 Veselības ministrijas Atzinības raksta un 33 Pateicības raksta saņēmējus.

abu_meri_apbalvosana_2024.jpg

Atzinības raksta un Pateicības raksta saņēmēju vidū ir vairāk nekā desmit Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) darbinieki.

“Man ir gandarījums un gods Latvijas valsts svētku noskaņā pateikt paldies ikvienam veselības aprūpē strādājošam cilvēkam par izturību un neatlaidību, par zināšanām un profesionalitāti, un par Latvijas cilvēku veselības sargāšanu,” uzrunājot apbalvojamos, ceremonijā sacīja Hosams Abu Meri.

Veselības ministrijas Atzinības raksts pasniegts

Zobārstniecības fakultātes Mutes, sejas un žokļu ķirurģijas un mutes medicīnas katedras vadītājai Ilzei Akotai par ilggadēju, apzinīgu un priekšzīmīgu darbu veselības aprūpes nozarē.

Katedras vadītāja, Docētāja

Bijušās Rehabilitācijas fakultātes dekānei Signei Tomsonei par ilggadēju un priekšzīmīgu darbu.

Studiju programmas direktore, Docētāja, Vadošā pētniece, projekta zinātniskā vadītāja

Rehabilitācijas katedras vadītājai Anitai Vētrai par ilggadēju un priekšzīmīgu darbu.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētājam Jurim Lācim par profesionālu un godprātīgu darbu. J. Lācis ir Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas RSU Klīniskās bāzes vadītājs.

juris_lacis_abu_meri_apbalvosana_2024.jpg

Rīgas 1. slimnīcas anestezioloģei, reanimatoloģei, algoloģei, docentei Irinai Evansai par ieguldījumu anestezioloģijas, reanimatoloģijas un algoloģijas attīstībā Latvijā. I. Evansa ir docētāja Anestezioloģijas un reanimatoloģijas katedrā.

irina_evansa_abu_meri_apbalvosana_2024.jpg

Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centra Biomedicīnas laborantei Olgai Gudakovskai par ilggadēju darbu, personīgo ieguldījumu, iniciatīvu un atbildīgu attieksmi tiesu histoloģijas laboratorijas darba kvalitātes standartu uzturēšanā un paaugstināšanā RSU Starpkatedru elektronmikroskopijas laboratorijas laborante.

olga_gudakovska_abu_meri_apbalvosana_2024.jpg

Veselības centrs 4 gastroenteroloģei, iekšķīgo slimību speciālistei Ilonai Vilkoitei par godprātīgu un pašaizliedzīgu darbu. I. Vilkoite ir pasniedzēja Rezidentūras nodaļā.

ilona_vilkoite_abu_meri_apbalvosana_2024.jpg

Slimnīcas Ģintermuiža akūtās psihiatrijas nodaļas virsmāsai Ainai Slišānei par godprātīgu un atbildīgu darbu garīgās veselības aprūpes jomā. A. Slišāne ir Veselības un sporta zinātņu fakultātes Māszinību un dzemdību aprūpes katedras pasniedzēja.

aina_slisane_abu_meri_apbalvosana_2024.jpg

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Mutes, sejas un žokļu ķirurģijas centra vadītājai, mutes, sejas un žokļu ķirurģei Annai Ivanovai par profesionālu un godprātīgu darbu. A. Ivanova ir docētāja Zobārstniecības fakultātes Mutes, sejas un žokļu ķirurģijas un mutes medicīnas katedrā.

anna_ivanova_abu_meri_apbalvosana_2024.jpg

Latvijas sabiedrības veselības uzturēšanā piešķirts Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas virsārstei anestezioloģe, reanimatoloģei Sigitai Kazūnei par izcilu, profesionālu, ilggadīgu un godprātīgu darbu, par nozīmīgu ieguldījumu jaunās mediķu paaudzes profesionālā izglītošanā. S. Kazūne ir docētāja Medicīnas fakultātes Anestezioloģijas un reanimatoloģijas katedrā.

sigita_kazune_abu_meri_apbalvosana_2024.jpg

Veselības ministrijas Pateicības raksts pasniegts

Sociālo zinātņu fakultātes dekānei un vadošajai pētniecei Karinai Palkovai par ieguldījumu veselības nozarē, aktīvu sabiedrisko darbu, ieguldījumu jauno mediķu izglītošanā un aktīvu iesaisti veselības politikas veidošanā.

Dekāne, Docētāja, Vadošā pētniece

Veselības un sporta zinātņu fakultātes Veselības psiholoģijas un pedagoģijas katedras vadītājai Kristīnei Mārtinsonei par ilggadēju, apzinīgu un priekšzīmīgu darbu veselības aprūpes nozarē.

kristine_martinsone_abu_meri_apbalvosana_2024.jpg

Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra psihiatrei Lienei Sīlei par nozīmīgu ieguldījumu veselības aprūpē, kā arī aktīvu iesaisti veselības politikas veidošanā. L. Sīle ir docētāja, Medicīnas fakultātes Psihiatrijas un narkoloģijas katedras asistente.

liene_sile_abu_meri_apbalvosana_2024.jpg

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas bērnu neirologam Jurģim Strautmanim par godprātīgu un profesionālu ārsta pienākumu pildīšanu. J. Strautmanis ir RSU Rezidentūras nodaļas pasniedzējs.

jurgis_strautmanis_abu_meri_apbalvosana_2024.jpg

Liepājas reģionālās slimnīcas Uzņemšanas un observācijas nodaļas virsmāsai Jūlijai Spicinai par godprātīgu darbu veselības aprūpes nozarē. J. Spicina ir RSU Veselība un sporta zinātņu fakultātes Liepājas filiāles pasniedzēja.

julija_spicina_abu_meri_apbalvosana_2024.jpg

Piejūras slimnīcas 3.nodaļas virsmāsai Laurai Čirkšei par godprātīgu darbu un nozīmīgu ieguldījumu gerontopsihiatrijas pacientu aprūpes nodrošināšanā. L. Čirkše ir RSU Veselība un sporta zinātņu fakultātes Liepājas filiāles pasniedzēja.

laura_cikrse_abu_meri_apbalvosana_2024.jpg

Foto: Veselības ministrija


Ministrijas apbalvojumu svinīgā pasniegšana notiek divas reizes gadā: maijā un novembrī pirms Latvijas valsts svētkiem.