Pārlekt uz galveno saturu

Īsumā par studiju kursu

Kredītpunkti / ECTS:2 / 3
Kursa vadītājs:Lauris Gundars
Studiju tips:Pilna laika
Līmenis:2. cikla (Maģistra)
Mērķauditorija:Komunikācijas zinātne
Valoda:Latviešu
Zinātnes nozare:Komunikācijas zinātne

Mērķis

Iepazīstināt studentus ar audiovizuālo darbu uzbūves likumsakarībām, komunikācijas specifiku, kā arī apgūt dažādu žanru audiovizuālo darbu analīzes paņēmienus, lai tos varētu pielietot jaunu audiovizuālu ieceru īstenošanā. Kurss paredz izprast dažādu auditoriju, kā arī izplatīšanas tehnisko platformu prasību ietekmi uz audiovizuālā darba uzbūvi. Ar padziļinātas analīzes metodi kurss piedāvā izprast veidus, kā panākama nepieciešamā komunikācijas forma.

Priekšzināšanas

Nav nepieciešamas.

Rezultāti

Zināšanas

Sekmīgas studiju kursa apguves rezultātā studenti būs izzinājuši audiovizuālo darbu komunikācijas specifiku, tās izveides rīkus, kā arī praktiskā pielietojuma veidus; apzinājuši audiovizuālu darbu žanrus, formas, to specifiku un izveides rīkus; audiovizuālā darba piemērotību dažādām tehniskajām platformām un specifiskām auditorijām.

Prasmes

Sekmīgas studiju kursa apguves rezultātā studenti būs iepazinuši nepieciešamās prasmes audiovizuāla darba ieceres radīšanā, tostarp konkrētām auditorijām un tehniskajām platformām.

Kompetences

Sekmīgas studiju kursa apguves rezultātā studenti būs ieguvuši kompetenci par audiovizuālā darba ieceres radīšanas procesam nepieciešamajiem rīkiem un to pielietojuma secību. Uz šī pamata students spēs izvērtēt turpmākā īstenošanas darbā nepieciešamos rīkus un efektīvākās izvēles.

Plānojums

Plānošanas periods:2024. gada rudens semestris
Studiju programmaStudiju semestrisProgrammas līmenisStudiju kursa kategorijaDocētājiGrafiks
Brīvās izvēles studiju kursi, C-kursi 1Free choice
Komunikācija un mediju studijas, KMM3MaģistrsIerobežota izvēle