Vides un sabiedrības veselība (RSV_004)
Īsumā par studiju kursu
Mērķis
Zināšanu apguve par veselīga uztura pamatprincipiem, par pārtikas higiēnu un ar to saistītiem riska faktoriem, pārtikas piesārņojumu, pārtikas izraisītas slimībām. ES un Latvijas normatīvie akti.
Rezultāti
1.Studiju kursa apguves rezultātā rezidents iegūs zināšanas par veselīga uztura pamatprincipiem, par pārtikas higiēnu un ar to saistītiem riska faktoriem, pārtikas piesārņojumu, pārtikas izraisītas slimībām. ES un Latvijas normatīvie akti.
1.Studiju kursa apguves rezultātā rezidents pratīs novērtēt pārtikas aprītē iesaistīta objektā higiēnas normu ievērošanu, identificēt ar to saistītos riska faktorus, spēs sniegt rekomendācijas pasākumu izstrādei riska faktoru ietekmes mazināšanai uz cilvēku veselību.
1.Studiju kursa apguves rezultātā rezidents sasniegs kompetenci un būs spējigs patstavīgi apmeklēt pārtikas objektu, identificēt un vērtēt iespējamos riska faktorus, sniegt priekšlikumus to novēršanai.