Pārlekt uz galveno saturu

Īsumā par studiju kursu

Kredītpunkti / ECTS:4 / 6
Kursa vadītājs:Jekaterina Pankova
Studiju tips:Pilna laika
Līmenis:1. cikla (Bakalaura)
Mērķauditorija:Uzņēmējdarbības vadība
Valoda:Angļu
Zinātnes nozare:Ekonomika; Citas ekonomikas un uzņēmējdarbības apakšnozares

Mērķis

Iepazīstināt studentus ar procesu vadību mūsdienu biznesa vidē ar dažādām ražošanas un darbības aktivitātēm, kas notiek uzņēmumos un organizācijās, un izpētīt, kā tiek pieņemti stratēģiski un taktiski lēmumi, lai izveidotu ilgtspējīgu biznesa attīstību.

Priekšzināšanas

Pamatzināšanas mikroekonomikā.

Rezultāti

Zināšanas

Studiju kursa apguves rezultātā studējošie iegūs zināšanas par biznesa procesu analīzes metodēm: vērtību nepievienojoša darbība, procesa zudumu identificēšana un likvidēšana; procesa vizualizēšana – procesa kartes izstrāde; procesa galveno darbības rādītāju mērījumu veikšana; procesa plūsmas sakārtošana; problēmu cēloņu novēršana; procesu risku analīze. Studējošie apgūs efektīvas metodes jaunu vai uzlabotu biznesa procesu, nepārtrauktu uzlabojumu kultūras ieviešanai un pārmaiņu vadībai uzņēmumā.

Prasmes

Studiju kursa apguves rezultātā studējošie spēs identificēt, vizualizēt un analizēt uzņēmuma biznesa procesus, izstrādāt uzlabotu procesu scenārijus, veicot to salīdzinošo analīzi, kā arī sniegt priekšlikumus uzlabojumu ieviešanai. Studējošie pratīs izstrādāt jaunu vai uzlabotu procesu ieviešanas plānus, kā arī pārzinās efektīvas komunikācijas principus, ieviešot pārmaiņas uzņēmumā.

Kompetences

1. Analītiskā domāšana.
2. Biznesa procesu vadība uzņēmuma efektivitātes uzlabošanai: procesu pārbūve un automatizācija, jaunu procesu scenāriju izstrāde.

Plānojums

Plānošanas periods:2024. gada rudens semestris
Studiju programmaStudiju semestrisProgrammas līmenisStudiju kursa kategorijaDocētājiGrafiks
Starptautiskais bizness un jaunuzņēmumu darbība, IBSEeng5BakalaursIerobežota izvēle