Pārlekt uz galveno saturu

Īsumā par studiju kursu

Kredītpunkti / ECTS:4 / 6
Kursa vadītājs:Renārs Broks
Studiju tips:Nepilna laika, Pilna laika
Līmenis:1. cikla (Bakalaura)
Mērķauditorija:Ārstniecība; Rehabilitācija
Valoda:Latviešu
Zinātnes nozare:Pārtikas zinātne; Pārtikas mikrobioloģija

Mērķis

Studiju kursa mērķis dot zināšanas par mikroorganismu lomu uztura produktu uzglabāšanā, mikroorganismu, vīrusu, sēņu un parazītu lomu infekcijas slimību etioloģijā un alimentārā pārvadē.

Priekšzināšanas

Studiju kursa apguves uzsākšanai nepieciešamas priekšzināšanas bioloģijā, ķīmijā, cilvēka anatomijā un fizioloģijā vidējās izglītības programmas apjomā.

Rezultāti

Zināšanas

Studiju kursa apguves rezultātā studenti spēs raksturot baktēriju, sēnīšu un vīrusu uzbūvi un īpašības, varēs izskaidrot to nozīmi pārtikas produktu iegūšanā, uzglabāšanā un realizācijā, infekcijas slimību etioloģijā, spēs izskaidrot organisma nespecifisko un specifisko aizsardzības mehānismu nozīmi, cilvēka organisma, vides un pārtikas produktu mikrofloras nozīmi.

Prasmes

Pēc sekmīgas studiju kursa apguves studenti spēs:
• veikt pareizu mikroorganismu saturoša materiāla paņemšanu, glabāšanu, transportēšanu, primāro uzsēšanu, mikroorganismu īpašību noteikšanu;
• pareizi izvēlēties mikrobioloģiskās kontroles metodes.

Kompetences

Studenti spēj analizēt un novērtēt pārtikas produktu mikrobioloģisko kvalitāti, veselīga uztura izmantošanā.

Plānojums

Plānošanas periods:2024. gada pavasara semestris
Studiju programmaStudiju semestrisProgrammas līmenisStudiju kursa kategorijaDocētājiGrafiks
Uzturs, RFU2BakalaursObligātsRenārs Broks
Uzturs, RFUN4BakalaursObligātsAnastasija Dovbenko, Renārs Broks