.
Svešvaloda specialitātē
Studiju kursa apraksts
Kursa apraksta statuss:Apstiprināts
Kursa apraksta versija:2.00
Kursa apraksta apstiprināšanas datums:02.02.2024 12:25:20
Par studiju kursu | |||||||||
Kursa kods: | LU_010 | LKI līmenis: | Visiem līmeņiem | ||||||
Kredītpunkti: | 2.00 | ECTS: | 3.00 | ||||||
Zinātnes nozare: | Valodniecība | Mērķauditorija: | |||||||
Studiju kursa vadītājs | |||||||||
Kursa vadītājs: | Lolita Vija Neimane | ||||||||
Studiju kursa īstenotājs | |||||||||
Struktūrvienība: | Veselības un sporta zinātņu fakultāte | ||||||||
Struktūrvienības vadītājs: | |||||||||
Kontaktinformācija: | |||||||||
Studiju kursa plānojums | |||||||||
Pilns laiks - 1. semestris | |||||||||
Lekcijas (skaits) | 0 | Lekciju ilgums (akadēmiskās stundas) | 2 | Kopā lekciju kontaktstundas | 0 | ||||
Nodarbības (skaits) | 16 | Nodarbību ilgums (akadēmiskās stundas) | 2 | Kopā nodarbību kontaktstundas | 32 | ||||
Kopā kontaktstundas | 32 | ||||||||
Studiju kursa apraksts | |||||||||
Priekšzināšanas: | |||||||||
Mērķis: | |||||||||
Tēmu saraksts (pilna laika studijas) | |||||||||
Nr. | Tēma | Īstenošanas forma | Skaits | Norises vieta | |||||
1 | Svešvalodas nozīme specialitātē. | Nodarbības | 1.00 | cits | |||||
2 | Ķīmiskie elementi, saliktās vielas, to atrašanās augļos, dārzeņos un produktos. Artikuli un prepozīcijas. | Nodarbības | 1.00 | cits | |||||
3 | Vitamīni, to loma uzturā un veselībā. Apstākļa vārdi un īpašības vārdi. | Nodarbības | 1.00 | cits | |||||
4 | Uztura nozīme veselības nodrošināšanā visā cilvēka dzīvē. Ciešamā kārta. | Nodarbības | 2.00 | cits | |||||
5 | Pārtikas produktu veidi. Darbības vārdu laiki. | Nodarbības | 2.00 | cits | |||||
6 | Pārtikas produktu sastāvs. Pareiza izruna angļu valodā. Diskusijas un debates par tēmu. | Nodarbības | 2.00 | cits | |||||
7 | Pārtikas piedevas un uztura bagātinātāji. Kopsavilkumu veidošanas principi. | Nodarbības | 2.00 | cits | |||||
8 | Zinātniski pamatota uztura lietošana slimību gadījumos. Anotāciju veidošanas principi. | Nodarbības | 1.00 | cits | |||||
9 | Uztura nozīme slimību profilaksē. Pārbaudījums. | Nodarbības | 1.00 | cits | |||||
10 | Pārtikas un uztura politika Latvijā. Valodas prasmju nostiprināšanas stratēģijas. | Nodarbības | 1.00 | cits | |||||
11 | Individuāla tekstu lasīšana specialitātē. Tests. | Nodarbības | 1.00 | cits | |||||
12 | Prezentācija par tēmu specialitātē. | Nodarbības | 1.00 | cits | |||||
Vērtēšana | |||||||||
Patstāvīgais darbs: | Studējošo patstāvīgais darbs tiek organizēts individuāli vai mazākās darba grupās. Patstāvīgie uzdevumi: 1. Studēt ar studiju kursa tēmām saistīto literatūru; 2. Gatavoties prezentācijai par uzdoto/ izvēlēto un iepriekš apstiprināto tēmu. 3. Apgūt argumentētas diskusijas pamatprincipus, lai varētu iesaistīties problēmu apspriešanas diskusijās. | ||||||||
Vērtēšanas kritēriji: | Nodarbību apmeklējums ir obligāts. Studiju kursā sasniegto rezultātu kopvērtējumu veido: Starppārbaudījumi: 1. uzdevumu izpilde praktiskajās nodarbībās - 20%, 2. patstāvīgā darba mutvārdu prezentācija specialitātē - 10%, 3. rakstveida kontroldarbi - 20%, 4. individuāla tekstu lasīšana specialitātē - 10%, 5. anotācijas vai esejas rakstīšana par uztura nozīmi slimību profilaksē - 10%. Noslēguma pārbaudījums: 6. rakstveida un mutvārdu eksāmens - 30%. | ||||||||
Gala pārbaudījums (pilna laika studijas): | Eksāmens (Rakstisks) | ||||||||
Gala pārbaudījums (nepilna laika studijas): | |||||||||
Studiju rezultāti | |||||||||
Zināšanas: | 1. Angļu valodas zināšanas par uztura nozīmi un ar to saistītajām tēmām veselības nodrošināšanā visā cilvēka dzīves laikā, kā arī ar uzturzinātnes saistītajiem terminiem un spēju šīs zināšanas izmantot profesionālajā vidē.( terminoloģijas apguve tiek vērtēta pārbaudes darbos semestra laikā, kā arī eksāmenā, balstoties uz kursā ietvertajām tēmām un materiāliem). 2. Pareizu gramatisku konstrukciju lietojums (tiek pārbaudīts mutvārdu uzdevumos un rakstiskajos pārbaudes darbos). | ||||||||
Prasmes: | 1. Izlasīt un saprast specialitātes un zinātnisko literatūru angļu valodā ( tiek pārbaudītas ar uzdevumiem praktiskajās nodarbībās). 2. Veikt pārrunas un diskutēt angļu valodā par specialitātes tēmām ( runāšana, dialogs, debates). 3. Atrast informāciju specialitātes literatūrā un prezentēt angļu valodā savu darbu, tai skaitā darīt to interaktīvi(runāšana, monologs, dialogs). 4. Ar nozari saistītie rakstu darbi (anotācijas, kopsavilkuma un esejas rakstīšana). | ||||||||
Kompetences: | 1. Angļu valodas zināšanas un prasmes uzturzinātnes jomā, kas palīdzēs izprast, komunicēt, sadarboties strādājot grupā- vienošanās par kopēju/ atšķirīgu viedokli, to skaidrojot un pamatojot savu izvēli( tiek pārbaudīts prezentācijā par izvēlēto tēmu, kā arī pāru/grupu aktivitātēs). 2. Interaktīva dažādu resursu izmantošana, (dažādi profesionāli valodas, zinātniski un izziņas resursi), strādājot ar informatīvo un zinātnisko literatūru (tiek pārbaudīts prezentācijā par izvēlēto tēmu, kā arī pāru/grupu aktivitātēs, praktiskajos uzdevumos). | ||||||||
Bibliogrāfija | |||||||||
Nr. | Atsauce | ||||||||
Obligātā literatūra | |||||||||
1 | Coultate, T. P. (Tom P.): Food:the chemistry of its components / T.P. Coultate. Cambridge, (UK): Royal Society of Chemistry, 2002.LUB:Ķīmijas bibl. 3 eks. | ||||||||
2 | Present knowledge in nutrition / Barbara A. Bowman and Robert M. Russell [editors] 8th ed. Washington, DC: ILSI Press, 2001. LUB: Ķīmijas bibl. 1 eks. | ||||||||
3 | Writing for scholarly publication — Huff, Anne Sigismund. Thousand Oaks: Sage Publications, 1999. LUB: Ķīmijas bibl. 1 eks. | ||||||||
Papildu literatūra | |||||||||
1 | Gear Jolene, Gear Robert. "Cambridge Preparation for the TOEFL test Book”, Cambridge University Press, 2006. | ||||||||
2 | Socaciu C. "Food colorants: chemical and functional properties", CRC Press/ Taylor& Francis Group, c2008. | ||||||||
3 | Sikorski Z.E. (edit.) "Chemical and functional properties of food components". 3rd edition Boca Raton; London; New York: CRC Press, c2007. | ||||||||
4 | Murphy Raymond. „Cambridge English Grammar in Use” (Intermediate). Cambridge University Press, 2002. | ||||||||
5 | Murphy Raymond. „Cambridge English Vocabulary in Use" (Intermediate). Cambridge University Press, 2001. | ||||||||
6 | Murphy Raymond. „Cambridge English Vocabulary in Use” (Upper intermediate). Cambridge University Press, 2003. | ||||||||
7 | Murphy Raymond. „Cambridge English Vocabulary in Use” (Advanced) Cambridge University Press, 1994. | ||||||||
8 | Naylor Helen with Murphy Raymond. “Essential Grammar in Use. Supplementary exercises”. Cambridge University press, 1996. Periodika un citi informācijas avoti. www.sciencedirect.com un www.springerlink.com | ||||||||
9 | Food Safety Law in the European Union | ||||||||
10 | H.D.Belitz, W.Grosch, P.Schieberle, Food Chemistry. 3rd revised Edition. Springer, 2004. | ||||||||
11 | Chemical and Functional Properties of Food Components. 3rd Edition. CPC Press, 2007. |