Klīniskā dietoloģija (RDI_005)
Īsumā par studiju kursu
Mērķis
Nodrošināt teorētisko zināšanu un praktisko iemaņu apguvi klīniskajā dietoloģijā, apgūstot diagnostikas un specifiskās ārstēšanas metodes.
Rezultāti
1.Par pacienta uztura novērtēšanu, par specifisko ar konkrētu slimību saistīto uztura vajadzību izvērtēšanu, uztura terapijas nozīmēšanu un ēdienkartes sastādīšanu.
1.Novērtēt uzturu (ķermeņa uzbūve, uzturvielu trūksme vai pārmērīgs daudzums, laboratoriskās un instrumentālās izmeklēšanas rezultātu izvērtēšana).
Novērtēt nepieciešamo uzturvielu daudzumu (kcal, olbaltumvielu, ogļhidrātu, tauku, šķiedrvielu u.c. uzturvielu daudzumu), izvēlēties barošanas veidu un režīmu, sniegt atbilstošas rekomendācijas un sastādīt ēdienkarti pacientiem ar dažādām diagnozēm.
1.Analizēt konkrēta pacienta uztura vajadzības un nozīmēt uztura terapiju, atbilstoši pacienta klīniskajai un sociāli ekonomiskajai situācijai.