Pārlekt uz galveno saturu

Īsumā par studiju kursu

ECTS:3
Studiju tips:Pilna laika
Līmenis:1. cikla (Bakalaura)
Mērķauditorija:Sabiedrības veselība
Valoda:Latviešu
Studiju kursa apraksts Pilns apraksts, Pilna laika
Zinātnes nozare:Klīniskā medicīna; Sabiedrības veselība

Mērķis

Prakses mērķis – dot iespēju studentiem nostiprināt teorētiskās zināšanas, iegūt studiju programmai atbilstīgu kompetenci un apgūt praktiskās iemaņas, kas nepieciešamas attiecīgās jomas speciālistiem.

Priekšzināšanas

Mikrobioloģija, vides veselība, infekcijas slimības un epidemioloģija, pārtikas nekaitīguma sistēmas, pārtika un uzturs.

Rezultāti

Zināšanas

1.Zinās par pārtikas aprites un uzraudzības politiku Latvijā:
Pārtikas aprites valsts uzraudzību;
Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) uzdevumiem un mērķiem;
Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) struktūru un funkcijas.

Prasmes

1.Studenta praktiskā dalība pārtikas uzņēmumu pārbaudēs:
Pārtikas uzraudzības monitoringa pasākumi (pārbaužu veikšana un dokumentēšana, HACCP/ paškontroles dokumentācijas izvērtēšana, līdzdalība laboratorisko izmeklējumu veikšanā);
Prasmes protokolu ievadīšanā PVD datu bāzē.

Kompetences

1.Spēs izskaidrot Pārtikas aprites valsts uzraudzības programmu:
Likumdošanas prasības pārtikas apritē;
Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) procedūras, instrukcijas, rīkojumus;
Spēs interpretēt iegūtos rezultātus un izveidot nepieciešamās rekomendācijas pārtikas aprites un uzraudzības jomā.

Plānojums

Plānošanas periods:2026. gada pavasara semestris
Studiju programmaStudiju semestrisProgrammas līmenisStudiju kursa kategorijaDocētājiGrafiks
Sabiedrības veselība61. cikla (Bakalaura)Obligāts