Pārlekt uz galveno saturu

Kursa darbs

Studiju kursa apraksts

Kursa apraksta statuss:Apstiprināts
Kursa apraksta versija:3.00
Kursa apraksta apstiprināšanas datums:14.09.2021 15:01:57
Par studiju kursu
Kursa kods:SUUK_036LKI līmenis:7. līmenis
Kredītpunkti:2.00ECTS:3.00
Zinātnes nozare:Klīniskā medicīnaMērķauditorija:Medicīnas pakalpojumi
Studiju kursa vadītājs
Kursa vadītājs:Lolita Vija Neimane
Studiju kursa īstenotājs
Struktūrvienība:Sporta un uztura katedra
Struktūrvienības vadītājs:
Kontaktinformācija:Rīga, Cigoriņu iela 3, spkatrsu[pnkts]lv, +371 67611559
Studiju kursa plānojums
Pilns laiks - 1. semestris
Lekcijas (skaits)0Lekciju ilgums (akadēmiskās stundas)0Kopā lekciju kontaktstundas0
Nodarbības (skaits)1Nodarbību ilgums (akadēmiskās stundas)2Kopā nodarbību kontaktstundas2
Kopā kontaktstundas2
Studiju kursa apraksts
Priekšzināšanas:
Sekmīgi apgūts studiju kurss ,,Bioloģiskā statistika.'
Mērķis:
Studiju kursa mērķis ir vērsts uz to, ka students veic pētījumu izvēlētajā veselības zinātnes vai medicīnas zinātnēs saistībā ar uzturzinātnes problemātiku, kura rezultāti apliecina sekmīgu maģistra studiju programmas apguvi un spējas radoši strādāt šajā jomā, ir izklāstīti atbilstoši zinātniskās objektivitātes, argumentācijas un ētikas prasībām labā literārā valodā un izmantojami zinātnē un praksē.
Tēmu saraksts (pilna laika studijas)
Nr.TēmaĪstenošanas formaSkaitsNorises vieta
1Kursa darba tēmas izvēle uzturzinātnē vai tai radniecīgās zinātnēs, saistībā ar uzturzinātnes problemātiku; prasības un izstrādes organizācija (atbilstoši prasībām, ko izvirzījušas studiju procesā iesaistītās augstskolas). Kursa darba aizstāvēšana un zinātniska diskusija par pētījuma tēmu.Nodarbības1.00cits
Vērtēšana
Patstāvīgais darbs:
Studējoša patstāvigais darbs tiek organizēts individāli un /vai grupās. Studenta patstāvīgie uzdevumi 1.Kursa darba tēmas izvēle uzturzinātnē vai tai radniecīgās zinātnēs, saistībā ar uzturzinātnes problemātiku; 2.Kursa darba izstrādes organizācija (atbilstoši prasībām, ko izvirzījušas studiju procesā iesaistītās augstskolas; tēmas izvēle, mērķa un uzdevumu izvirzīšana, zinātniskās literatūras apkopošana un sistematizēšana, ekspermentālās daļas plānošana) un individuālas konsultācijas ar zinātnisko vadītāju. 3.Kursa darba aizstāvēšana un zinātniska diskusija par pētījuma tēmu.
Vērtēšanas kritēriji:
Kursa kopējo vērtējumu veido rakstiski iesniegtā Kursa darba izvērtējums (50%), prezentācija (50%) kopējā maģistrantu un darba vadītāju seminārā. Studiju kursa apguve tā noslēgumā tiek vērtēta 10 ballu skalā saskaņā ar Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem 29.06.2015. lēmumu Nr. 211, vadoties pēc šādiem kritērijiem: iegūto zināšanu apjoms un kvalitāte; iegūtās prasmes; iegūtākompetence atbilstīgi plānotajiem studiju rezultātiem.
Gala pārbaudījums (pilna laika studijas):Aizstāvēšana (Kursa darbs)
Gala pārbaudījums (nepilna laika studijas):
Studiju rezultāti
Zināšanas:Izprot pētījumu veikšanas organizāciju; izprot zinātniski pētnieciskā darba metodoloģiju.
Prasmes:Studiju programmā ietverto studiju kursu apguvē iegūtās zināšanas pielieto patstāvīgā uzturzinātnes problēmu pētniecībā, kas ietver pētījuma tēmas izvēli un pamatojumu, mērķu un uzdevumu izvirzīšanu, pētījuma jautājuma formulēšanu, pētījuma datu ieguves un analīzes metodes izvēli, zinātniskās literatūras atrašanu, zinātniskā pētījuma uzrakstīšanu un noformēšanu, pētījuma prezentācijas un diskusiju prasmes.
Kompetences:Integrē iegūtās zināšanas un prasmes par pētījumu veikšanas organizēšanu un studiju procesā ietverto studiju kursu apguvē iegūtās zinašanas ar uzturzinātnes jomā risināmajiem jautājumiem.
Bibliogrāfija
Nr.Atsauce
Obligātā literatūra
1Nolikums par maģistra darba izstrādāšanu un aizstāvēšanu
2Zinātniskā literatūra, kas izvēlēta atbilstoši Maģistra darba tēmai.
3Metodiskie norādījumi maģistra darba izstrādei un aizstāvēšanai pārtikas zinātnē
Papildu literatūra
1Literatūra, kas nepieciešama konkrētā bakalaura darba izstrādei.
2Atbilstoši maģistra darba tēmai studiju programmā apgūto kursu aprakstos ietvertie informācijas avoti.
Citi informācijas avoti
1Augstskolu (LU, LLU, RSU) bibliotēkās pieejamās zinātniskās literatūras datu bāzes