Uztura nozīme stomatoloģisko saslimšanu profilaksē (SUUK_152)
Īsumā par studiju kursu
Mērķis
Izveidot izpratni par uztura lomu mutes saslimšanu profilaksē un par mutes saslimšanu riska faktoriem.
Priekšzināšanas
Anatomija, mikrobiloģija, normalā fizioloģija, patoloģiskā fizioloģija, ķīmija.
Rezultāti
Beidzot studiju kursu, studenti:
- izklāstīs par mutes saslimšanām, izpratīs to saistību ar dažādiem riska faktoriem;
- izskaidros kariesa riska noteikšanas lomu;
- izpratīs esošās uz pierādījumiem balstītās profilakses metodes, spēs izvērtēt informāciju par jaunām metodēm, pratīs novērtēt veselīga uztura principus.
Pēc sekmīga kursa beigšanas, studenti spēs:
- iegūt datus par pacienta vispārējo veselību, sociālajiem faktoriem;
- analizēt uzturu, tā saistību ar mutes saslimšanām, fluorīdu lietošanas vēsturi un mutes higiēnas paradumus, kā arī identificēt pacienta zināšanu nepilnības.
Studenti spēs sintezēt iegūtās zināšanas, kombinējot un interpretējot riska noteikšanā iegūto informāciju, pacienta vēlmes un iespējas. Studenti būs kompetenti pielietot uz pierādījumiem balstītās metodes gan individuālā, gan populācijas līmenī.
Plānojums
Studiju programma | Studiju semestris | Programmas līmenis | Studiju kursa kategorija | Docētāji | Grafiks |
---|---|---|---|---|---|
Uzturs, RFUN | 6 | Bakalaurs | Obligāts | Liene Mangale |
Studiju programma | Studiju semestris | Programmas līmenis | Studiju kursa kategorija | Docētāji | Grafiks |
---|---|---|---|---|---|
Uzturs, RFU | 5 | Bakalaurs | Obligāts |