Pārlekt uz galveno saturu

Mērķis, pamatuzdevumi

  • Izstrādāt un īstenot studiju kursus sportā, uzturā
  • Vadīt studentu kvalifikācijas, bakalaura, maģistra un doktora darbus
  • Veicināt katedras personāla zinātniski pētniecisko darbību
  • Nodrošināt katedras personāla kvalifikācijas paaugstināšanu
  • Organizēt tālākizglītības un profesionālās pilnveides kursus sportā, uzturā

 

Darbības virzieni
  • Sports
  • Uzturs
Pētniecības virzieni
  • Fizisko vingrinājumu izmantošana aerobo darbaspēju paaugstināšanā un veselības nostiprināšanā
  • Dažādu spēka treniņa režīmu ietekme uz fizisko sagatavotību
  • Fizisko vingrinājumu nozīme sirds un asinsvadu slimību profilaksē
  • Latvijas iedzīvotāju ēšanas paradumu analīze, uzturvielu deficītu novērtējums
  • Uzturs kā riska faktors daudzu saslimšanu epidemioloģijā
Zinātniskās tēmas
  • Aerobo darbaspēju izvērtēšanas un paaugstināšanas iespējas cilvēkiem ar zemu fizisko sagatavotību
  • Dažādu izotoniska un izometriska spēka treniņu ietekme uz fiziskās sagatavotības un ķermeņa kompozīcijas rādītājiem
  • Joda deficīta pētījums Latvijā
  • Dažādu mērķgrupu pārtikas paku analīze
  • Dažādu uzturvielu analīze pārtikas produktos
  • Alkilrezorcīni, lignāni un citas bioloģiski aktīvās vielas graudaugos, to ietekme uz onkoloģisko slimību risku un metabolā sindroma attīstību

Starptautiskā un vietējā sadarbība

  • Studiju procesa un mācību prakses nodrošināšanai sadarbība notiek ar dažādām ārstniecības iestādēm, profesionālajām organizācijām, sporta klubiem un fitnesa iestādēm
  • Pētniecības projekta ietvaros sadarbība ar Latvijas Olimpiskās vienības laboratoriju
  • Sadarbība docētāju pieredzes apmaiņā ar Rouhemptonas Universitāti Londonā
  • No 2010. gada aktīva sadarbība ar nevalstisko organizāciju Dzīvo veselīgi. Sadarbības ietvaros tiek veidots pasākuma komplekss Veselīgā diena, kas norisinās dažādās Latvijas skolās vecuma grupā no 1. līdz 7. klasei
  • Sadarbība ar Rīgas domes Labklājības departamentu; izveidota izglītojoša īsfilma Enerģija (2012) par enerģijas dzērienu negatīvo ietekmi uz organismu
  • Graudaugu šķiedrvielu, bioloģiski aktīvo vielu pētījumi, sadarbībā ar Helsinku Universitātes institūtu Biomedicum, Valsts Stendes graudaugu selekcijas institūtu, LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultāti, Pārtikas tehnoloģijas katedru

Kontaktinformācija

RSU Medicīnas izglītības tehnoloģiju centrs
Rīgā, Anniņmuižas bulvārī 26a
Tālrunis: +37167060846, +37167060800

RSU Sporta klubs
Rīga, Cigoriņu iela 3 (2. stāvs)
Tālrunis: +37167611559