Pārlekt uz galveno saturu
Absolventiem

2020. gads ir bijis neierasts ikvienam, tostarp arī RSU Absolventu asociācijai (RSU AA). Šā gada vasaras absolventi piedzīvoja ļoti īpašu izlaidumu nedēļu, kas pirmo reizi RSU vēsturē norisinājās ārā, RSU pagalmā un Iedvesmas parkā. RSU AA biedri, savukārt, pieredzēja pirmo absolventiem rīkoto pasākumu, kurā dalība norisinājās attālināti. Tāpat kā iepriekšējā gadā arī šogad absolventu asociācijas biedru skaits ir ievērojami pieaudzis, un tagad tā pulcē vairāk nekā 800 cilvēku.

Nemainīgi jau gadiem absolventu asociācijas biedru iemīļotākā tradīcija ir kopīga vakariņošana un nesteidzīgu vakaru aizvadīšana aizraujošās sarunās. Tādēļ laikā, kad epidemioloģiskā situācija Latvijā bija stabilāka, pirmo reizi tika rīkots jauns tīklošanās pasākums – Inteliģences klubs New gen. Tā ietvaros vairāku paaudžu absolventi sanāca kopā, lai jautrā gaisotnē kopā ar improvizācijas teātri Art-I-Šok aizvadītu bezrūpīgu un smieklu pilnu vakaru. Neilgi pēc tam norisinājās jau piektās Inteliģences kluba vakariņas, un šā pasākuma īpašais viesis bija Juris Žagars.

rsu_aa_2020.jpg

2020. gads ir pagājis ciešā sadarbībā ar mūsu senākajiem atbalstītājiem un draugiem – Borisa un Ināras Teterevu fondu (BITF), kuri šogad nosvinēja 10 gadu jubileju. Pateicoties BITF atbalstam, RSU docētāji četru mēnešu laikā izstrādāja jaunus inovatīvus studiju kursus un pilnveidoja esošos. Patlaban studiju kursu modernizāciju veic jau otrais stipendiātu sasaukums, ar kura darba rezultātu iepazīsimies 2021. gada sākumā. Tāpat, pateicoties fondam, RSU ir iespēja izveidot unikālu Covid-19 pacientu biobanku pētniecības vajadzībām. Pētījuma mērķis ir noskaidrot imūnsistēmas atbildi uz SARS-2 infekciju un tās ietekmi uz Covid-19 slimības smaguma pakāpi.

Arī šogad asociācija turpināja sadarbību ar A/S Olainfarm, desmito reizi piešķirot A/S Olainfarm izcilības stipendijas Farmācijas fakultātes studentiem. Visa gada garumā RSU AA sadarbībā ar kolēģiem no RTU Absolventu asociācijas un LU Absolventu kluba RSU iesaistījās publiskās diskusijās par augstākās izglītības iestāžu pārvaldības modeļa maiņu, aizstāvot augstskolu autonomiju.

Atbalstītie projekti

Pavasarī, kad pasaule piedzīvoja pirmo Covid-19 vilni, RSU Absolventu asociācija pirmo reizi rīkoja komandu viktorīnu Intellectus, kurā absolventi piedalījās, katrs atrodoties savās mājās. Intellectus piedalījās arī asociācijas biedri, kas dzīvo ārvalstīs, un mūsu absolvente veselības ministre Ilze Viņķele. “Neraugoties uz plašo vīrusa izplatību un ieviestajiem drošības pasākumiem, mēs negribam liegt mūsu absolventiem iecienīto satikšanās tradīciju. Šis gads ir bijis izaicinošs, taču mācījis mums būt radošiem un meklēt risinājumus un pasākumu formātus, par kādiem citādi nebūtu iedomājušies,” komentē RSU Absolventu asociācijas izpilddirektors Artūrs Kaļva.

Mēs patiesi lepojamies, ka RSU ir rādījusi priekšzīmi Latvijas iedzīvotājiem, pirmie ieviešot stingrus drošības pasākumus un spējot nodrošināt studiju procesu attālināti visās studiju programmās. Tāpat arī RSU Absolventu asociācija meklē iespējas, kā virtuāli pulcēt biedrus, lai kopā pavadītu aizraujošus vakarus, kavējoties sarunās. Lai radītu tādas virtuālās tikšanās iespējas un pasākumus, kādus vēlas absolventi, lūdzam aizpildīt aptauju.

Missing content item.