Pārlekt uz galveno saturu

RSU Darba drošības un vides veselības institūts aicina uz profesionālās pilnveides semināru „Darba vides riska faktori pārtikas nozares uzņēmumos”

Semināra norises laiks un vieta

2013. gada 17. septembrī, plkst. 13.00 - 17.00. 

Rīga, Dzirciema iela 16, Rīgas Stradiņa universitāte, C korpuss, 1.auditorija.

Dalības maksa

Dalība seminārā ir BEZMAKSAS. Semināra dalībniekiem ir nodrošināti semināra materiāli un kafijas pauze.

Sertifikāts

Par dalību seminārā tiek izsniegts RSU sertifikāts (4 izglītības stundas).

Semināra mērķis

Nodrošināt ar informāciju par svarīgākajiem darba vides riska faktoriem pārtikas un dzērienu ražošanas nozaru uzņēmumos, iepazīstinot ar svarīgākajām problēmām, riska novērtējumu, risinājumiem un labo praksi.

Mērķauditorija

Darba aizsardzības vecākie speciālisti, darba aizsardzības kompetentie speciālisti, uzņēmēji, arodbiedrību biedri, personāla vadītāji, arodslimību un arodveselības ārsti, u.c. interesenti. 

Programmā ietvertās tēmas

  • Svarīgākie darba vides riska faktori pārtikas un dzērienu ražošanas nozaru uzņēmumos, to novērtējums, svarīgākās sekas, preventīvo pasākumu plānošana;

  • Informācija stāvokli par pārtikas un dzērienu ražošanas nozares uzņēmumos;

  • Nozarē strādājošo speciālistu praktiskā pieredze;

  • Informācija par darba aizsardzības aktualitātēm Latvijā.

Informācijai

Tālrunis: 26329233, 67409139; e–pasts: Lasma[pnkts]Kozlovaatrsu[pnkts]lv

Semināra programma apskatāma pievienotajā pielikumā.

Programma

Laiks

Tēma

Lektors

12.00.-13.00.

Reģistrācija 

-

13.00.-13.10.

Ievads un semināra atklāšana. 2013.gadā paredzētie informatīvie pasākumi.

Darba vides riska faktori pārtikas un dzērienu ražošanas nozarē.

Ivars Vanadziņš, Darba drošības un vides veselības institūts (DDVVI)

13.10.-13.50.

Svarīgākie darba vides riska faktori pārtikas un dzērienu ražošanas nozarē, biežākās problēmas.

Svarīgākie darba vides riska faktori pārtikas un dzērienu ražošanas nozarē, biežākās problēmas.

Imants Bērtaitis, Dr.paed. LLU studiju programmas "Darba aizsardzība un drošība" direktors

13.50.-14.20.

Valsts darba inspekcijas pārbaužu rezultāti pārtikas un dzērienu ražošanas nozares uzņēmumos, biežākie nelaimes gadījumi.

Valsts darba inspekcijas pārbaužu rezultāti pārtikas un dzērienu ražošanas nozares uzņēmumos, biežākie nelaimes gadījumi.

Sarmīte Rūtiņa – Rūtenberga, Darba aizsardzības nodaļa, Valsts Darba inspekcija

14.20.-14.50.

Biežākie veselības traucējumi un arodslimības pārtikas un dzērienu ražošanas nozares uzņēmumos.

Biežākie veselības traucējumi un arodslimības pārtikas un dzērienu ražošanas nozares uzņēmumos.

Jeļena Reste, Aroda un radiācijas medicīnas centrs, DDVVI

14.50.-15.10.

Kafijas pauze 

-

15.10.-15.40.

Svarīgākie darba vides riska faktori un to novērtējums pārtikas un dzērienu ražošanas nozarēs - pētījuma „Darba apstākļi un riski Latvijā 2012-2013” rezultāti pārtikas un dzērienu ražošanas nozarē Gandrīz notikušie nelaimes gadījumi pārtikas un dzērienu ražošanas nozarē.

Darba vides riska faktori pārtikas un dzērienu ražošanā.

Ivars Vanadziņš, DDVVI

15.40.-16.00.

Pārtikas un dzērienu ražošanas nozarē izmantotās ķīmiskās vielas un svarīgākās drošības prasības to lietošanā.

Darba drošība strādājot ar ķīmiskām vielām (tīrīšanas un dezinfekcijas līdzekļiem).

Andris Ciprovičš, SIA „HCS” vadītājs

16.00.-16.20.

Pareizas telpu un virsmu uzkopšanas darba aizsardzības aspekti – jaunākās atziņas.

Pareizas telpu un virsmu uzkopšanas darba aizsardzības aspekti – jaunākās atziņas.

Anita Vidiņa, kvalitātes vadītāja, SIA „SOL Latvia”

16.20.-16.35.

Darba aizsardzības problēmas un risinājumi pārtikas un dzērienu ražošanas nozares uzņēmumos.

Būtiskākie riska faktori piena rūpniecības nozarē.

Krista Štāla, kvalitātes speciāliste, AS „Valmieras Piens”

16.35.-16.50.

Darba aizsardzības problēmas un risinājumi pārtikas un dzērienu ražošanas nozares uzņēmumos.

Uzņēmuma pieredze: darba aizsardzības problēmas un risinājumi pārtikas un dzērienu ražošanas nozares uzņēmumos. 

Dace Jakimova, darba aizsardzības vecākā speciāliste, SIA „Fazer Latvija”

16.50.-17.00.

Diskusijas un jautājumi, ierosinājumi. Darba aizsardzības jomas jaunumi. Semināra noslēgums.

Visi lektori, dalībnieki